Healthcare

Effektiv vård med patienten i centrum

Hälso- och sjukvårdens förutsättningar förändras i takt med att befolkningen växer och blir allt äldre. Efterfrågan och kostnader ökar, vilket gör att behovet av en effektiv hälso- och sjukvård blir större. Samtidigt är patienterna mer medvetna och ställer höga krav på säkerhet och kvalitet. Detta, tillsammans med förändringar i lagstiftningen och teknisk utveckling, är utmaningar som kräver nya lösningar.
Läs mer här...
 

Highlights

Digitala doktorn kan komma

Svenskar har en positiv inställning till att vårdas virtuellt genom digitala vårdlösningar samt är öppna för ”gör det själv”-lösningar där patienten tar större ansvar för sin egen hälsa, visar rapporten från PwC.

Money matters: Billing and payment for a New Health Economy

Strukturella förändringar är nödvändiga för förbättringar av betalningssystemen inom sjukvården, visar rapporten från PwC.

Will Falk om eHälsa i Kanada på Vitalis

Will Falk, PwC Kanadas managing partner inom health industries, presenterade Kanadas erfarenhet av eHälsa på Vitaliskonferensen.

Global health’s new entrants: Meeting the world’s consumer

Rapporten ger ett globalt perspektiv på hur aktörer inom teknologi, telekommunikation och detaljhandeln omdefinierar den globala hälso- och sjukvårdsmarknaden.

CEO Survey 2015 industry snapshot healthcare

Chefer inom hälso- och sjukvård är bekymrade över nya regleringar, stora budgetunderskott samt tillgången på personal, visar CEO Survey 2015 från PwC.

Healthcare delivery of the future

Rapporten tittar närmare på hur digital teknik kan tid och avstånd mellan kliniker och konsumenter.

Health wearables: Early days

PwC HRI (Health Research Institute) undersöker bärbar hälsoutrustning i sin nya rapport Health wearables: Early days.

PwC's Global Data & Analytics Survey 2014: Decision making in the healthcare industries

Rapporten tittar närmare på hur beslutsfattandet inom hälso- och sjukvården förändras utifrån analyser och data.

Healthcare’s new entrants: Who will be healthcare’s Amazon.com?

Health Research Institute har tittat närmare på nya aktörer inom hälso- och sjukvårdssektorn och den inverkan de redan har på industrin.

Demografin talar för SCA

Skogs- och hygienföretaget SCA har en utmanande konjunktur de kommande åren på flera huvudmarknader. Men demografin och den långsiktiga tillväxten i världsekonomin skapar stora möjligheter framöver.