Nyckeltal

Komplettera din magkänsla med pålitliga nyckeltal

Med nyckeltal får du viktiga signaler om hur det går för ditt företag. Du kan mäta hela eller delar av din verksamhet, till exempel lönsamheten för specifika produkter eller projekt. Sedan kan du enkelt jämföra nyckeltalen med tidigare månader eller kvartal. Det ger dig ett bra beslutsunderlag för att prioritera satsningar i din verksamhet.

Nyckeltal – ett sätt att mäta och följa dina mål

Nyckeltalen visar bland annat ditt företags lönsamhet, utveckling och effektivitet. Med vår erfarenhet från tiotusentals små och medelstora kunder vet vi vilka nyckeltal som kan vara extra intressanta för ett företag i din bransch. Vi räknar ut nyckeltalen genom att kombinera olika delar av befintliga ekonomiska rapporter med varandra och sätter upp rutiner för att göra detta löpande. Vi vill gärna vara ditt bollplank när det gäller hur du kan använda nyckeltalen för att göra prognoser och formulera realistiska mål.

Vanliga nyckeltal:

  • Täckningsgrad respektive debiteringsgrad
  • Rörelsemarginal
  • Omsättning per anställd
  • Soliditet
  • Likviditet
  • Bruttovinst

Alltid hos PwC

Paketlösningar
Du har möjlighet att välja att en paketlösning med tjänster som är anpassade efter vilka behov du och ditt företag har.

Läs mer om våra tjänstepaket

MyBusiness
Du får tillgång till affärsplattformen MyBusiness med många smarta funktioner som ger dig en enklare, roligare och mer effektiv arbetsdag.

Läs mer om MyBusiness

Våra rådgivare
Vi finns över hela Sverige och i hela världen. Det innebär att du får arbeta tillsammans med rådgivare som både har tillgång till internationell expertis och kunskap om din ort.

Läs mer om våra rådgivare