PwC antar AI-utmaningen

2019-05-15

Vet du hur AI egentligen fungerar? #AIUtmaningen

PwC deltog i dag på Handelshögskolans event “How are we affected by AI – now and in the future?” där onlineutbildningen “Elements of AI” lanserades. Som samarbetspartner får PwC:s medarbetare nu möjlighet att ta del av utbildningen.

Projektet Global Challenges drivs av studenter vid Handelshögskolans och Vinnova med syftet att utbilda minst 1 procent av Sveriges befolkning i Artificiell Intelligens (AI). Målet är att få organisationer i Sverige att anta AI-utmaningen och ge sina medarbetare möjligheten att lära sig grunderna inom AI genom onlineutbildningen "Elements of AI".

"Vi vill skapa värden för våra kunder, vara relevanta och stödja dem i deras digitalisering"

Bo Karlsson, Change Leader, PwC Sweden

PwC:s ambition är att leda utvecklingen genom att vara i digital framkant med allt ifrån ny teknik och nya verktyg till nya arbetssätt.

- AI kommer påverka hur vi genomför våra tjänster och skapa mervärde i det vi levererar till våra kunder. Vi vill vara med och forma framtiden genom att lära oss hur AI fungerar och var AI kan skapa värden. För att kunna göra det måste vi lära oss om AI:s förmågor och brister. Den kunskaps- och insiktsresan börjar med att alla PwC:s medarbetare nu får möjligheten att lära sig grunderna genom "Elements of AI", säger Bo Karlsson, Change Leader, PwC Sverige.
 

Kontakta oss

Bo Karlsson

Transformation leader, PwC Sverige

Tel 0709-29 11 17

Följ oss i sociala medier