PwC prisas för innovationen Cash.ai

2019-10-22

Cash.ai från PwC vinner Audit Innovation of the Year

För tredje gången har PwC vunnit "Audit Innovation of the Year" som delas ut av International Accounting Bulletin. PwC vinner priset för sin innovation Cash.ai som gör det möjligt att fullt ut automatisera revisionen av kassa och bank. 

Det var vid en prisceremoni i London den 3 oktober som PwC fick ta emot utmärkelsen.  Konkurrensen var hård med de andra revisionsföretagen inom “Big Four”.

Sofia Götmar Blomstedt, PwC

Tidigare i år genomfördes pilotprojekt med Cash.ai i Kanada, Storbritannien och Sverige med goda resultat. Sverige ligger långt framme när det gäller utvecklingen av nya digitala revisionsverktyg och användningen av artificiell intelligens (AI).

– Digitaliseringen ger stora fördelar både för våra kunder och för PwC internt genom en ökad effektivitet och högre kvalitet när tekniken tar över moment som tidigare sköttes manuellt, säger Sofia Götmar-Blomstedt, tillträdande vd för PwC Sverige.

Helena Kaiser de Carolis, ansvarig för revisionsverksamheten i Sverige, menar att ny teknik som AI på ett mycket snabbt och effektivt sätt kan upptäcka avvikelser i stora transaktionsunderlag.

– På det sättet frigör den nya tekniken tid som vi istället kan lägga på att skapa djupare relationer med våra kunder och i högre grad ägna oss åt att dra slutsatser, analysera och ge råd, säger hon. 

International Accounting Bulletin uppmärksammar organisationer som med hjälp av nya initiativ eller innovationer har gjort stora insatser för att förbättra kvaliteten och effektiviteten inom revisionen eller ökat värdet för kunderna. 

PwC har vunnit "Audit Innovation of the Year" två gånger tidigare: 2017 för GL.ai och 2016 för Halo. GL.ai är en revolutionerande robot som använder avancerad AI-teknik för att upptäcka avvikelser i ett företags huvudbok, medan Halo visualiserar data och ger djupare insikter så att PwC tillsammans med kunderna kan fokusera på rätt saker i revisionen. 

Läs mer om hur vi på PwC arbetar för att erbjuda en modern och digitaliserad revision >>

Läs mer om priset på International Accounting Bulletin >>

Kontakta oss

Helena Kaiser de Carolis

Helena Kaiser de Carolis

Assurance Leader, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 11

Följ oss i sociala medier