Så klarar du lågkonjunkturen

2019-10-18

Såväl den globala som den svenska ekonomin står inför en ekonomisk nedgång efter rekordåren med tillväxt. Orsakerna är många: handelskriget mellan USA och Kina, Brexit-kaoset och den politiska situationen i Mellanöstern är bara några faktorer som påverkar ekonomin negativt. I Sverige utgör räntepolitiken och belåningsgraden ytterligare två osäkerhetsfaktorer som påverkar ekonomin.

Företag behöver därför förbereda sig på hur de ska navigera genom sämre tider. Med rätt strategi kan företag inte bara överleva en nedgång, utan även komma ut som vinnare. PwC:s Strategy& har studerat hur svenska företag framgångsrikt kommit ut ur lågkonjunkturer: vinnarna har alltid varit proaktiva och förberedda.

– En kritisk grundpelare är att ha en differentierad value proposition som är starkt knuten till företagets unika förmågor samt de produkter och tjänster som företaget erbjuder, kommenterar Per Hannover, Senior Executive Advisor, PwC:s Strategy&.

– Vi ser att framgångsrika företag arbetar proaktivt för att ligga steget före, samt att de skaffar sig en djup kunskap om hur deras branscher drabbas och återhämtar sig. Finansiell styrka, en skalbar verksamhetsmodell och förmågan att skapa sin egen framtid; alla dessa är kritiska element för att komma ut ur nästa nedgång som en vinnare, säger Per Hannover.
 

För mer information kontakta Per Hannover, per.hannover@pwc.com
 

Är du förberedd för nästa ekonomiska nedgång?
Gör Strategy&:s utvärdering och få svar direkt

Såväl den globala som den svenska ekonomin kan stå inför en ekonomisk nedgång efter rekordåren med tillväxt. Men med rätt strategi kan företag inte bara överleva en nedgång, utan även komma ut som vinnare.

Är du förberedd?

Gör Strategy&:s utvärdering och få svar direkt!
 

Kontakta oss

Per Hannover

Per Hannover

Senior Executive Advisor Strategy&, PwC Sverige

Tel 0708-76 31 88

Erik Wall

Erik Wall

Partner Strategy&, PwC Sverige

Tel 0709-29 31 25

Johan Sjöström Bayer

Johan Sjöström Bayer

Partner Strategy&, PwC Sverige

Tel 0729-80 90 01

Sami Halonen

Sami Halonen

Partner Strategy&, PwC Sverige

Tel 0708-96 95 61

Axel Holm

Axel Holm

Director Strategy&, PwC Sverige

Tel 0709-29 14 05

Följ oss i sociala medier