Vill du öka din produktivitet, bli mer kreativ och må bättre? Satsa på konst!

2018-04-18

konstverk på Experience Center

Ingen som besöker vårt nya Experience Center på Hudiksvallsgatan 6 i Vasastan, Stockholm, lämnas oberörd av all den konst som smyckar väggar, golv, korridorer och till och med hissar. Men det är inte så att vi har ambitioner att vara ett museum eller galleri.
 

– Att vi inrett Experience Center med skulpturer, målningar, installationer och statyer beror på en klar och tydligt strategi från vår sida. Vi vet nämligen att konst berikar kreativiteten och produktiviteten, säger Petra Stenqvist, Chief Experience Officer på Pond, en del av PwC-nätverket.

– Det är lite Soho eller Rive Gauche-känsla med alla gallerier här i grannskapet, skrattar Petra och berättar om de senaste forskningsrönen som understryker konstens roll som en mental och produktiv katalysator.

I en amerikansk studie som släpptes nyligen har man undersökt konstens påverkan på arbetslivet.

– Studien visar att en överväldigande majoritet av de tillfrågade företagen ansåg att konst hjälper dem att ta itu med viktiga utmaningar som stressreducering på arbetsplatsen, ökad kreativitet och förhindra tysthetskulturer, berättar Petra Stenqvist.

All konst är utlånad av POM Gallery och de är djupt involverade i dagens svenska konstscen och de drivs av en ambition att uppmärksamma unga svenska konstnärer.

– Vi vill ge människor och företag chansen att upptäcka, uppskatta och uppleva all den konstnärliga kraften som en framväxande ny generation konstnärstalanger erbjuder. Därför följer vi även noga utvecklingen på Sveriges ledande konstskolor, säger Malin Sköld på POM Gallery.

Kontakta oss:

petra.stenqvist@pondsthlm.com, CXO POND
info@pomgallery.se, Malin Sköld eller Pia Rystadius

 

>> Läs mer om Experience Center och Pond här

Följ oss i sociala medier