Här är supertalangens framgångstips

2017-02-02

Karolina Brodin har nyligen utnämnts till en av Sveriges främsta talanger av Veckans Affärer. Sedan 2015 arbetar hon på PwC som specialist på risk och regelverksfrågor med inriktning anti- penningtvätt och terroristfinansiering. Här delar Karolina med sig av sina erfarenheter av att arbeta på PwC. Kryddat med tips till studenter på väg ut i arbetslivet och organisationer som letar rätt kompetens.

 

Grattis Karolina! Vad tror du kvalificerade dig till en plats på listan Sveriges 101 Supertalanger?
– Tack! En av mina styrkor är att jag motiveras av utmaningar. På PwC fick jag tidigt ta stort ansvar inom mitt område när det gäller regelverksfrågor och penningtvätt. Det här är frågor som blir allt mer centrala för många organisationer och det verkar som att mina insatser har uppmärksammats.

 

Vad kännetecknar en talang tycker du?
– För mig handlar det mer om att utveckla sitt engagemang än någon slags naturlig fallenhet. En talangfull person är målmedveten och har viljan att lära sig mer, till exempel i sitt arbete. Då kommer resultaten garanterat. Alla har talang för något, så ser jag det.

 

Med en sådan här utnämning blir du ju även en förebild. Vad skulle du ge för råd till en student som är på väg ut i arbetslivet?
– Se till att vara noggrann i ditt val av arbetsgivare. Det är viktigt att det finns en genuin företagskultur som är mer än bara en påklistrad image. Arbetsgivaren ska ge förtroende och du måste få möjlighet till att växa som medarbetare och visa din potential genom att få ansvar. Sedan är det också viktigt med nytänkande och ett bra innovationsklimat oavsett om det är produkter eller tjänster som är affären.

 

Om vi sätter frågan i ett omvänt perspektiv. Det är ju så att många arbetsgivare brottas med att hitta rätt kompetens och det är en utveckling som väntas bli ännu tydligare. Vad är viktigt för en arbetsgivare att tänka på för att locka rätt medarbetare?
– Var aktiva och engagerade. Även om det digitala mötet är viktigt, så måste de kompletteras med att vara ute på plats och träffa studenterna. Att organisationen signalerar förtroende och förknippas med hållbarhet och samhällsansvar är också viktigt.

 

Om vi tittar på ditt arbete nu i dag. Hur kommer det sig att du sökte dig till just PwC?
– En blandning av slump och medvetet val skulle jag säga. Jag hade som mål att arbeta på en av de större revisions- och rådgivningsbyråerna i branschen. Flera av mina vänner gav en lockande bild av PwC som ett företag som stack ut i branschen. En känsla som bara blev ännu starkare vid de tillfällen då PwC fanns på plats på universitet under utbildningstiden. Såhär i efterhand kan jag bara konstatera att det var ett helt rätt val.

 

Rätt val säger du. Vad är  det då som gör PwC till en så rätt arbetsplats för dig?
– PwC är en väldigt inkluderande arbetsgivare på många sätt. Jag fick tidigt ta stort ansvar i olika projekt och utvecklingsmöjligheterna är om inte oändliga så väldigt stora. Den här sortens flexibilitet tror jag är ovanlig inom en så stor organisation. Här får du få väldigt stora karriärmöjligheter, samtidigt som den enskilde medarbetaren alltid är i fokus och där till exempel mångfald och jämställdhet genomsyrar företaget.

 

Till sist, det här med penningtvätt låter ju väldigt spännande. Jag antar att du inte kan prata mer om det i detalj. Men berätta gärna lite generellt om hur läget är inom ditt arbetsområde?
– Jag jobbar inom ett affärsområde som heter Financial Services Risk & Regulation (FSRR) och som står under stark tillväxt. När det gäller frågor som rör anti- penningtvätt och terroristfinansiering så finns det en stor efterfrågan både här i Sverige och internationellt som en konsekvens av en mer turbulent omvärld. Osäkerhetsfaktorer skapar helt enkelt behov av säkra system. Vi fortsätter att rekrytera under 2017. Både till mitt kompetensområde men även inom FSRR. Så vi letar med andra ord efter fler talanger.

 

Fakta om tävlingen

Sveriges 101 Supertalanger arrangeras av Veckans Affärer och har genomförts sedan 2007. För att kvala in krävs att personen i fråga är yngre än 40 år och inte har varit med på listan tidigare. PwC har ett fantastiskt facit i den här tävlingen, med flertalet placeringar på listan under senare år och nu alltså igen 2017.


Karolina Brodin placerade sig på plats 13 i kategorin Samhällsbyggarna i 2017 års tävling, med motiveringen: ”Ekonom från Stockholms universitet som arbetar på revisionsjätten med frågor som rör penningtvätt och terrorfinansiering i Sverige. Leder i dag arbetet med dessa frågor för många av de största nordiska bankerna.”
 

Här kan du läsa mer om Sveriges 101 Supertalanger

Koll på Karolina

Ålder: 26 år.
Bor: Stockholm.
På PwC: Sedan sommaren 2015.
Fritid: Sport för nästan hela slanten. Passion för kickboxning, skidåkning och friluftsliv.

Kontakta oss

Jonas Köpniwsky

Pressansvarig, PwC Sverige

Tel 010-200 79 29

Följ oss i sociala medier