PwC:s Katarina Roddar utsedd till Årets personaldirektör i Universum Awards 2018

2018-03-22

Katarina Roddar, personaldirektör PwC

Universum uppmärksammar varje år arbetsgivare och personer som anstränger sig lite extra för att bygga och kommunicera ett starkt employer brand. På "Universum Awards 2018" som gick av stapeln den 21 mars utsågs PwC:s personaldirektör, Katarina Roddar till "Årets personaldirektör inom Employer Branding".
 

Grattis Katarina! Hur känns det? Varför tror du att just du fick den här fina utmärkelsen?
– Tack så mycket! Det känns fantastiskt roligt och jag är naturligtvis jätteglad! Employer Branding har alltid varit en viktig fråga för oss på PwC och vi ligger i framkant i hur vi profilerar oss. Jag hade aldrig fått den här utmärkelsen utan alla kreativa medarbetare som bidragit till hur vi utvecklat vårt Employer Branding-arbete, de är värda ett stort tack för den här utmärkelsen!
 

Med följande motivering fick Katarina Roddar ta emot Universums utmärkelse:

"Denna person har på mycket kort tid ryckt tag och omstartat fokus på Employer Branding inom sitt företag. Hon gör detta med stor kraft och med stort intresse. Personen i fråga inser vikten av att arbeta med detta långsiktigt och strategiskt samt att detta är förankrat i ledningen. I profileringen av företaget visar hon på den bredd och det djup av möjligheter som finns inom företaget för både den nyexaminerade ekonomen såväl för den som har varit ute på arbetsmarknaden. Vi tror att företaget under hennes ledning kommer att befästa den starka position som företaget alltid har haft som arbetsgivare".

Vad tycker du är en personaldirektörs viktigaste uppgift?
– Att vara en förebild och bra ledare handlar på alla positioner om att motivera, ge utrymme för sina medarbetare att växa och skapa förutsättningar för dem att hitta sin väg till att bidra till företagets framgång. I min ledarroll innebär det även att sätta alla våra ledare och medarbetare i fokus i strategiska beslut.
 

Med denna utnämning i bagaget efter bara ett och ett halvt år på posten undrar vi ju vad som kommer härnäst. Vad motiverar dig att fortsätta driva på?
– Det finns så mycket kompetens, vilja och intresse i vårt företag. Förändringsviljan utvecklar vårt företag varje dag och att få möjligheten att arbeta i en sådan miljö motiverar enormt! Den här utnämningen sporrar också till att vi ska utveckla vårt Employer Branding-arbete ytterligare!
 

Förändringstakten i samhället går allt snabbare, och allt pekar på att revisions- och rådgivningsbranschen kommer att förändras kraftigt i framtiden. Om du blickar framåt - vad tror du kommer krävas för att PwC ska fortsätta vara relevanta?
– Jag tror att vi måste vara modiga och innovativa för att navigera i den snabba utveckling som sker. Vi behöver vara nyfikna och positiva till förändringarna och se vilka möjligheter de skapar för oss som företag. Med utmaningar kommer alltid nya möjligheter! Vi ska satsa på nya tjänsteområden och jag tycker exempelvis att våra senaste förvärv och vår avyttring av Business Services visar på att vi vill fortsätta vara ledande inom vår bransch och utvecklas.

Kontakta oss

Följ oss i sociala medier