PwC är årets revisionsbyrå 2016

2016-09-14

PwC årets revisionsbyrå


Nu har kunderna sagt sitt: PwC är vinnare i utmärkelsen Årets revisionsbyrå 2016. 

Det står klart när närmare 1 000 av landets största företag rankat sina revisionsbyråer.


Bakom utmärkelsen ligger Finansbarometern som sedan 2003 frågat revisionsbyråernas kunder kring nöjdhet, kvalitet och pris. PwC utses till Årets revisionsbyrå för sjätte gången - och för första gången sedan 2011.


– Att vi utses till Årets revisionsbyrå är naturligtvis jätteroligt. Främst vill jag tacka alla våra kunder för visat förtroende. Självklart vill jag även tacka våra 3 600 hängivna medarbetare som jag är oerhört stolt över. Vi satsar hårt på att ytterligare höja kvalitetsarbetet och hjälpa kunderna på allra bästa sätt. Detta pris ser vi alla som ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Johan Rippe, vice vd och Markets Leader på PwC.


Utmärkelsen, som i år delas med KPMG, är baserad på Finansbarometerns undersökning där totalbetyget baseras på dels ett kundnöjdhetsindex och dels på ett viktat snittbetyg på underkategorier som Förståelse för verksamhet, KompetensnivåPris samt Service och bemötande. PwC får bra betyg på såväl den lagstadgade revisionen som på redovisningstjänster.


– Vår verksamhet handlar egentligen om endast en sak: förtroende. Utan kundernas och samhällets förtroende är vi ingenting. Och förtroende får vi genom att dagligen leverera de bästa tjänsterna. Vår bransch befinner sig -liksom hela samhället- under omfattande strukturella förändringar. Vi nöjer oss inte med att förstå och anpassa oss till förändringarna. PwC är med och leder förändringarna utifrån våra kunders behov. Detta ska vi fortsätta att göra, avslutar Johan Rippe.


– Det är inga dramatiska skillnader i totaltbetygen jämfört med i fjol - med ett undantag: EY har tappat ordentligt på en rad områden, kommenterar Kristian Sundberg, VD på analysföretaget Eastbrook som utför Finansbarometern.

Årets revisionsbyrå

  Företag 2016 2015
1 KPMG 4,9 4,7
2 PwC 4,9 4,8
3 EY 4,7 5,3
4 Deloitte 4,6 4,5

Källa: Finansbarometern 2016, Eastbrock

Fakta om Finansbarometern

I undersökningen Finansbarometern har analysföretaget Eastbrook för fjortonde året i rad låtit beslutsfattare från företag med fler än 100 anställda eller mer än 100 miljoner kronor i omsättning ranka de revisionsbyråer man anlitar. Närmare 1000 företag var med och utsåg "Årets revisionsbyrå".

 

Årets småföretagsrevisor

I finansbarometern ingår också kategorin årets småföretagsrevisor. PwC vann kategorin årets småföretagsrevisor förra året. I årets studie hamnar PwC på tredje plats. Vinner gör GT. Denna utmärkelse vänder sig till företag med 1-19 anställda.


Föregående år, då PwC vann, var urvalet 1-9 anställda. Siffrorna i tabellen nedan är justerade efter den nya urvalsstorleken 1-19 anställda. Denna förändring i urvalet får till följd att vår siffra för 2015 5.6 blir lägre än GT:s som samma år får 5.8.

Årets småföretagsrevisor

  Företag Betyg Betyg
1 Grant Thornton 6,1 5,8
2 EY 5,7 5,5
3 PwC 5,3 5,6
4 KPMG 5,0 5,3

Kontakta oss

Jonas Köpniwsky

Pressansvarig, PwC Sverige

Tel 010-200 79 29

Följ oss i sociala medier