PwC säljer Business Services och storsatsar på rådgivning och revision till små och medelstora företag

2018-02-14

PwC gör en storsatsning på revisions- och rådgivningsverksamheten inom segmentet för små och medelstora företag. Som ett led i det arbetet har vi tagit det strategiska beslutet att avyttra verksamheten inom Business Services till IK Investment Partners, en ledande europeisk private equity-firma.

Ägarförändringen innebär framför allt att Business Services, som huvudsakligen levererar tjänster inom redovisning, lönehantering och relaterad affärsrådgivning, kan erbjuda sina tjänster till många fler företag som PwC av regulatoriska skäl är förhindrade att bistå. Det ger också möjlighet att expandera inom nya tjänsteområden och till andra länder. Förvärvet planeras vara genomfört den 30 juni 2018 och verksamheten kommer då att drivas vidare i ett separat bolag under ett nytt varumärke.

– Vi brinner för att hjälpa små och medelstora företag runt om i Sverige att växa genom att låta dem fokusera helt på sin kärnverksamhet. Vår satsning på utveckling av digitala tjänster, bland annat genom en ny version av affärssystemet MyBusiness som lanseras senare i år, tillsammans med IK:s gedigna erfarenhet att stötta växande bolag och ett fortsatt nära samarbete med PwC, skapar spännande förutsättningar för oss och våra kunder framöver, kommenterar Magnus Eriksson, vd för den nya verksamheten.

PwC är i dag marknadsledare och hjälper Sveriges små och medelstora företag att förverkliga sina visioner. Vi kommer nu att vässa vårt erbjudande ytterligare med nya spännande tjänster som vi vet efterfrågas.

– Med denna satsning kommer våra kunder kunna få ta del av en mycket bredare portfölj av revisions-, skatt- och rådgivningstjänster som vi vet att det finns ett behov av. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt nära samarbete med Business Services i deras utvecklade erbjudande på marknaden – till nytta för våra gemensamma kunder, säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige.

Kontakta oss

Peter Nyllinge

VD, PwC Sverige

Tel 010-213 30 60

Följ oss i sociala medier