Carolin - en supertalang utöver det vanliga

2018-02-09

Carolin Runnquist

Carolin Runnquist har nyligen utnämnts till en av Sveriges främsta talanger av Veckans Affärer. Varje år publicerar Veckans Affärer en lista över unga talanger med potential att bli nästa generations ledare. I år placerar sig PwC:s medarbetare Carolin Runnquist, Director på Cyber Security, på plats 22. Här delar hon med sig av sina erfarenheter av att arbeta på PwC.

Grattis Carolin! Vad tror du kvalificerar dig till en plats på listan Sveriges 101 Supertalanger?

– Tack! Att jag drivs av att utmana mig. Jag tror det är så enkelt. Det gör att jag har hunnit med rätt mycket olika saker och har god förmåga att sätta dem i ett större perspektiv. Att se helheten är min styrka.

Vad kännetecknar en talang tycker du?

– Förmågan att driva förändring, vara orädd och göra sådant man egentligen inte riktigt törs. Det gör att man är i ständig rörelse och lär sig nya saker. Förmågan att ta till sig ny kunskap blir ovärderlig när utvecklingen går så snabbt som den gör i dag.

Du har arbetat på PwC sedan 2016. Hur kommer det sig att du sökte dig till just PwC?

– Jag upplever att PwC är på en otroligt spännande resa, där man satsar på och stärker upp rådgivningsaffären (som ju är den som jag tillhör). Jag ville vara med på den resan, eftersom jag anser att möjligheterna är enorma när man kombinerar PwC:s oerhört breda kontaktnät med alla spännande expertistjänster vi kan erbjuda. Plus alla otroligt duktiga kollegor så klart!

Vad är det då som gör PwC till den perfekta arbetsgivaren?

– Möjligheterna är oändliga. Om man vågar säga högt vad man drömmer om karriärmässigt är min bild att PwC som arbetsgivare gör sitt yttersta för att förverkliga de drömmarna.

Jakten på rätt kompetens är ju ett orosmoln för många arbetsgivare. Vad är viktigt för PwC att tänka på för att locka rätt medarbetare?

– I min värld är utmaningen att behålla medarbetarna, snarare än att rekrytera dem. Detta eftersom unga personer arbetar kortare tid på varje arbetsplats än man gjorde tidigare. Jag tror unga medarbetare i dag drivs av andra saker än exempelvis prestige och lön. Det handlar snarare om möjligheten att få göra skillnad, bli lyssnad på och känna att det arbetet man gör är meningsfullt. Det ställer krav på arbetsgivaren att ta sig den tiden, och bjuda in även de allra mest juniora medarbetarna i dialogen.

Fakta om tävlingen

Sveriges 101 Supertalanger arrangeras av Veckans Affärer och har genomförts sedan 2007. För att kvala in krävs att personen i fråga är yngre än 40 år och inte har varit med på listan tidigare. PwC har ett fantastiskt facit i den här tävlingen, med flertalet placeringar på listan under senare år och nu alltså igen 2018.

Carolin Runnquist placerade sig på plats 22 i kategorin "Finansfolket" i 2018 års tävling, med motiveringen: "Hon hjälper flera av landets största bolag med frågor som rör allt från IT-säkerhet och krishantering till penningtvätt och terroristfinansiering".

Här kan du läsa mer om Sveriges 101 Supertalanger

Fakta om Carolin

Ålder: 38 år.
Bor: I Stockholm.
På PwC sedan: 2016.
Fritid: Familj och träning.

Följ oss i sociala medier