Skip to content Skip to footer
Sök
PwC

Visar resultat

Finalister utsedda i "Årets redovisning i den ideella sektorn" 2021

2021-10-13

man och kvinnor på kontor tittar på dokument Årets redovisning i den ideella sektorn

Tio finalister har nu valts ut i tävlingen "Årets redovisning i den ideella sektorn" som arrangeras för 20:e året i rad. Svenska Afghanistankommittén erhöll utmärkelsen förra året.

Utmärkelsen kommer att delas ut på Ideellt Forum den 19 november. I årets process har har följande organisationer tagit sig till finalen. 

  • Min stora dag
  • Kommunal
  • SOS barnbyar
  • Erikshjälpen
  • Kristna Fredsrörelsen
  • Svenska Sjöräddningssällskapet
  • Cancerfonden 
  • Reach for change
  • Mind
  • Hyresgästföreningen

Ideellt Forum 2021

Mer information och anmälan
 

Om utmärkelsen

Varje år delas "Årets redovisning i den ideella sektorn" ut på Ideellt Forum och PwC uppmärksammar framstående redovisningar från organisationer i den ideella sektorn.  PwC instiftade utmärkelsen för att lyfta fram goda exempel och förbättringsområden för att inspirera organisationer att utveckla sin redovisning.

I snart två decennier har PwC erhållit och granskat ett stort antal nominerade årsredovisningar och varje år har man utsett cirka tio finalister. En oberoende jury beslutar sedan vilken av dessa som är den bästa redovisningen inom den ideella sektorn. Genom att lyfta fram goda exempel och peka på konkreta förbättringsområden vill utmärkelsen inspirera organisationer till att ytterligare utveckla sin redovisning.
 

Att vara finalist betyder att man har genomgått en granskning utifrån hur väl man beskriver sin verksamhet för en läsare, i år med särskilt fokus på hur väl organisationen i sin årsredovisning lyckats spegla hur man arbetat med sitt ändamål. Det innebär också att revisorer och redovisningsexperter har granskat redovisningarna så att de håller god formell kvalitet.  

Finalbidragen har lämnats till en från Swedbank och PwC oberoende jury under ledning av Erik Sjöstrand som är verksamhetschef på Ideell arena. I juryn ingår forskare och företrädare för praktiker inom den ideella sektorn. 

Årets mottagare av utmärkelsen bästa redovisning i ideell sektor presenteras under Ideellt forum den 19 november. 

I decennier har PwC erhållit och granskat ett stort antal nominerade årsredovisningar och har varje år utsett ett tiotal finalister. En oberoende jury beslutar sedan vilken av dessa som är den bästa redovisningen inom den ideella sektorn. Genom att lyfta fram goda exempel och peka på konkreta förbättringsområden är målsättningen med utmärkelsen att inspirera organisationer till att ytterligare utveckla sin redovisning.

Mer information och anmälan till Ideellt Forum 2021
 

Kontakta oss

Johan Sverker

Johan Sverker

Verksamhetskonsult, PwC Sverige

Tel 0709-29 39 17

Följ oss i sociala medier