Alexandra Fürst

Alexandra Fürst

Head of People & Organisation, PwC Sverige

Alexandra Fürst hjälper organisationer inom HR, organisationsutveckling och förändringsledning. Hennes fokus ligger på utveckling av HR-organisationen, digitaliseringens påverkan på arbetskraften och hur organisationer hanterar omställningen av roller och kompetenser för att svara upp mot morgondagens krav.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

Digitaliseringens påverkan på organisationen och dess medarbetare är en otroligt intressant och viktig fråga. För att få ut effekterna av ny teknik krävs en omställning i form av nya kompetenser, beteenden och arbetssätt. De organisationer som hanterar digitaliseringen från ett holistiskt perspektiv kan få otroliga försprång gentemot sina konkurrenter.

Vilka är dina kompetenser?

HR organisation, HR tech, organisationsutveckling, kultur, förändringsledning, Strategic Workforce planning, Digital upskilling, Performance Management, organisationsdesign.

Alexandra Fürst, PwC

"I dessa tider är det extra intressant att arbeta med HR! HR har en central roll att spela i att stödja den transformation som många organisationer nu går igenom. Samtidigt så står HR själv inför en egen resa i att bli mer effektiv, automatiserad och värdeskapande i sitt stöd till verksamheten."
Alexandra Fürst

Var är du född och uppvuxen?

Född i Lausanne, Schweiz, med Alperna som granne. Flyttade till Göteborg vid sju års ålder. Bor i Stockholm sedan 2010.

Vad gör du på fritiden?

Spenderar mycket tid att umgås med familjen och våra två tvillingpojkar som ser till att det alltid är full fart! Yogan har en central plats i mitt liv dit jag ständigt återkommer både för återhämtning och aktivering. Min man och jag är gamla skidlärare så både skidåkning och segling är gemensamma aktiviteter för hela familjen.
 

Följ oss i sociala medier