Skip to content Skip to footer
Sök
PwC

Visar resultat

Karin Juslin

Karin Juslin

Director, Sustainability & Climate Change, PwC Sverige

Karin är senior hållbarhetsspecialist och hållbarhetsrevisor som fokuserar på att skapa värde, transparens och förtroende avseende PwC:s kunders övergripande rapportering, men framför allt inom hållbarhet.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

– Hållbarhet och utmaningarna som kommer (vare sig vi vill eller inte) på grund av klimatförändringarana kommer våra kunder att fortsätta möta. Vi kommer se mer regleringar för att bromsa utvecklingen och våra kunder behöver ha kapacitet och snabb omställning för att möta dessa. Här i ligger förstås lika många  möjligheter som utmaningar. Att skapa värde baserat på regleringarna och beyond, ha en affärsmodell och strategi som hållbar i sitt slag och därmed också kommunicera tydligt och transparent genom sin information och rapportering kommer troligen vara avgörande för bolaget och alla dess intressenter.

Vilka är dina kompetenser?

  • Hållbarhetsrevisor
  • SA 8000-revisor
  • Specialistmedlem i FAR
  • Kandidat i miljövetenskap och magister i företagsekonomi inriktning extern redovisning
Karin Juslin, PwC

"Det finns lika möjligheter som det finns risker! Det gäller bara att fånga dem nu när tiden är inne och inte för sent."
Karin Juslin

Var är du född och uppvuxen?

– Åland (Mariehamn) där jag också är uppvuxen. Flyttade efter gymnasiet till Göteborg och Sverige för studier och sedan blev jag kvar i Sverige. Mitt hjärta klappar alltid för Åland och jag är ofta där! Åland och östersjön är också anledningen till att jag från allra första början intresserade mig för hållbarhet och vad som egentligen händer med vår omgivning.

Vad gör du på fritiden?

– Hänger mycket på Åland och vårt torp där. Där spenderar jag många timmar i trädgården, odlar egna grönsaker och tar hand om 1800-talstorpet med omsorg och restaurerar med gamla metoder. Spenderar förstås mycket tid med min familj – min sambo och våra två barn (sexåring och treåring). Gillar att vara ute i skogen, röra på mig och umgås med familj och vänner. Som ett kanske lite udda intresse spelar jag en del strategispel med min närmsta familj.

Karin Juslin, PwC