Simon Persson Amsén

Simon Persson Amsén

Senior Manager People & Organisation, PwC Sverige

Simon arbetar som rådgivare inom HR och organisationsfrågor. Han fokuserar på bland annat förändringsledning, performance management och organisationsdesign, särskilt avseende ekonomifunktionen.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

Förändringar i våra gemensamma värderingar, arbetssätt och inte minst teknologisk utveckling gör att det vi slarvigt kallar “jobbet” förändras i grunden.

Frågor som våra kunder måste förstå och agera på är exempelvis “Vad betyder användningen av AI, robotar och automatisering för vår rekrytering, kompetensutveckling och kultur?”, “Vilket är kontorets roll, om det överhuvudtaget finns kvar, i en värld där vi arbetar mer och mer digitalt?” och “Hur förvandlar jag enorma mängder data till värdefulla insikter och beslutsunderlag?”

Vad gör du på fritiden?

Med två små barn är fritiden rätt begränsad. Så egna intressen får just nu stå tillbaka till förmån för legobygge och dinosaurieforskning. Vi har ett hus ute i skärgården där jag är så ofta som möjligt, och där jag kan ge barnen en chans att uppleva samma skärgårdssomrar som jag själv hade när jag var liten.

Simon Persson Amsén
Simon Persson Amsén

Född och uppvuxen 

Längst ut på Värmdö i Stockholms Skärgård

Kompetenser

  • Change management
  • Performance & Talent Management
  • Compensation & Benefits
  • Organisation Design
  • HR Process design
  • Finance Transformation (People & Workforce)