PwC var finansiell rådgivare till EQC Group vid försäljningen till ÅF

PwC var finansiell rådgivare åt ägarna av EQC Group i försäljningsprocessen till ÅF (publ.) under 2015.

EQC Group grundades under 2011 och har sedan dess etablerat sig som en av de snabbast växande teknik konsulterna på den nordiska marknaden med en årlig CAGR om närmare 90 procent. EQC Group erbjuder konsulttjänster inom främst tre områden; infrastruktur, hus och industri samt specialområden. 2015 beräknas Bolaget omsätta cirka 240 miljoner kronor med en EBITDA marginal om 9 procent och närmare 200 anställda.

PwC ägnade avsevärd tid för analys för att förstå bolaget samt dess marknad för att kunna positionera bolaget på ett attraktivt sätt. PwC bistod också EQC Group med att förbereda Bolaget inför den kommande försäljningsprocessen genom att en Finansiell Vendor Assistance.

Köpare var ÅF (publ.), ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. ÅF:s bas är i Europa dock med verksamhet och kunder över hela världen. Koncernen har cirka 7.000 medarbetare och omsätter cirka 8 miljarder kronor.

”Det var en stor trygghet att ha PwC vid sin sida genom hela försäljningsprocessen. De jobbade synnerligen professionellt och effektivt, alltid uppdaterade och hade hela tiden rätt fokus. Detta ledde till att den mycket intensiva processen ändå kunde genomföras med hög kvalitet.”

Pär Opard, Chairman EQC Group, och Magnus Trollius, CEO EQC Group

Kontakta oss

Johan Rosenberg

Partner / Head of M&A, PwC Sverige

Tel 0709-29 35 52

Följ oss i sociala medier