PwC var exklusiv finansiell rådgivare till ISS Fastighetsägare vid försäljningen till Riksbyggen

PwC var exklusiv finansiell rådgivare till ISS vid den framgångsrika försäljningen av ISS Fastighetsägare till Riksbyggen.

ISS Fastighetsägare erbjuder ett komplett spektrum av tjänster, inklusive bokföring och konsolidering, legal rådgivning, projektledning, inkasso samt deklaration och skatterådgivning till bostadsrättsföreningar samt till ägare av så väl kommersiella fastigheter som bostadsfastigheter. ISS Fastighetsägare har en diversifierad kundbas bestående av cirka 700 kunder med en hög andel av återkommande intäkter.

ISS Fastighetsägare har sitt säte i Köpenhamn, Danmark, grundades 1901 och är ett av världens största bolag inom facility management.

Avyttringen är en del av ISS Sveriges ökade fokus på att utveckla och växa sitt erbjudande inom integrerade servicelösningar till kommersiella företagskunder samt sina tjänster inom teknisk service, catering, städ och breda urval av övriga facility management-tjänster. ISS Sverige var vid försäljningen det enda landet med ett erbjudande inom fastighetsadministration.
 

En tajt process

PwC arbetade nära ledningen för att adressera punkter relaterade till carve-outen, så som IT och övriga stödfunktioner, för att ge de potentiella köparna en rättvis och attraktiv bild av verksamheten.

Processen drevs med en kort tidplan och vände sig till ett antal strategiska och finansiella köpare med intressen i sektorn. Verksamheten attraherade ett stort intresse bland de kontaktade köparna och en handfull bjöds in för att utföra due diligence och lämna bindande bud.
 

Så blev resultatet

Transaktionen stängde i enlighet med tidplanen och på attraktiva villkor för säljaren. Köparen, Riksbyggen, är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med cirka 2 300 anställda och cirka 7 miljarder kronor i omsättning.

ISS Fastighetsägare har cirka 70 anställda och samtliga har erbjudits att gå över till Riksbyggen i samband med transaktionen.

Kontakta oss

Johan Rosenberg

Partner / Head of M&A, PwC Sverige

Tel 0709-29 35 52

Följ oss i sociala medier