PwC var rådgivare i en framgångsrik försäljning av Royal Design - Nordens ledande internetbutik för design, inredning och smycken

PwC var finansiell rådgivare till grundarna och aktieägarna av Royal Design Group AB (Royal Design) vid försäljningen av 42 procent av aktierna till eEquity AB (eEquity).

Royal Design är en av Nordens största sajter för design, inredning och smycken. Bolaget grundades 1999 och har framgångsrikt vuxit till att omsätta över 100 miljoner kronor under 2012. Sortimentet består av fler än 65 000 artiklar från hundratals kvalitetsvarumärken som till exempel Iittala, Georg Jensen och Louis Poulsen. Försäljningen sker online samt genom Royal Designs egen butik i Sturegallerian i Stockholm.

PwC fick uppdraget att bistå ägarna i en försäljning och hanterade en konkurrensutsatt auktionsprocess som inkluderade såväl industriella som finansiella intressenter. Under slutfasen hade ägarna möjlighet att välja mellan flera bud innehållande varierande struktur. Valet föll slutligen på eEquity som hade en stor erfarenhet av e-handel och ett flertal investeringar i branschen. eEquity förvärvade en minoritetsandel om 42 procent av aktierna, medan grundarna behöll majoriteten.

Både säljarna och köparna var mycket nöjda med resultatet av transaktionen och Royal Design planerar för en fortsatt expansion med hjälp av den tillförda finansiella styrka och kompetens som försäljningen bidrog med.

"PwC har under hela försäljnings- och transaktionsprocessen varit ytterst noggranna och professionella i sitt arbete. Jag är mycket nöjd med hur vårt samarbete fungerade och den täta dialogen vi har haft under hela processen med allt ifrån research, förarbete, upprättande av IM, DD, kontakt med intressenter och slutförhandlingar fram till signing"

Hans Bengtsson, grundare av Royal Design

Kontakta oss

Customer Hub

Kundtjänst, PwC Sverige

Tel 010-212 50 00

Följ oss i sociala medier