PwC var finansiell rådgivare till Silvent vid försäljningen till Lifco

PwC M&A var rådgivare till ägaren vid den framgångsrika försäljningen av Silvent till det börsnoterade svenska investmentbolaget Lifco.

Silvent grundades 1989 och är en globalt ledande aktör för energioptimering och arbetsmiljö inom tryckluft. Bolaget utvecklar och tillhandahåller tryckluftslösningar för kylning, rening och torkning inom många olika industriella användningsområden.

Genom bolagets unika kompetens inom tryckluftsdynamik kan energianvändningen och ljudnivån vid användandet av bolagets produkter väsentligt reduceras. Silvents blåspistoler, luftknivar, blåsmunstycken, ljuddämpare och kundanpassade lösningar för blåsning med tryckluft används av ledande tillverkare i mer än 75 länder.

Silvent har sitt huvudkontor i Borås och har fem försäljningskontor globalt med cirka 70 anställda. Under 2016 omsatte bolaget 120 miljoner kronor.

PwC genomförde en bred, internationell och konkurrensutsatt process som genererade stort intresse där det svenska börsnoterade investmentbolaget Lifco stod som slutlig köpare till bolaget.

Kontakta oss

Johan Rosenberg

Partner / Head of M&A, PwC Sverige

Tel 0709-29 35 52

Följ oss i sociala medier