Brev från Peter Nyllinge, styrelseordförande PwC Sverige

Vi finns här för dig

Vi upplever alla en turbulent och ovanlig tid just nu. Covid-19 har fått en enorm påverkan på våra liv, både privat och professionellt. Att stötta varandra och hålla kontakten, om än digitalt, med släkt, vänner, kollegor och grannar känns nu viktigare än någonsin. I samma anda vill jag vara tydlig med att vi på PwC finns här för dig.

Vi arbetar hårt för att fortsätta leverera i våra uppdrag med hög kvalitet och hjälpa våra kunder att minimera de negativa affärskonsekvenserna av covid-19. Vi har också öppnat en hotline där du och ditt företag kostnadsfritt kan ställa covid-19 relaterade frågor. Många frågor vi får rör de olika statliga stödåtgärderna. 

Alla delar av samhälle och näringsliv har nu ett gemensamt ansvar att minska smittspridningen i landet för att på så sätt ge vården bättre möjligheter att kunna ta hand om de som blir allvarligt sjuka. Vi följer noga riktlinjer från myndigheter och det globala PwC-nätverket och har i vissa fall även valt att ha mer strikta riktlinjer inom PwC Sverige för att göra vad vi kan i den här situationen. Vi rekommenderar sedan flera veckor tillbaka vår personal att arbeta från hemmet och har även använt oss av karantän för de som har varit i riskområden eller haft nära kontakt med andra som varit det.

En fördel med krisen vi alla upplever är att fler i samhället får upp ögonen för hur bra det fungerar att arbeta digitalt. Förutom minskad smittspridning ger det också miljömässiga fördelar i form av mindre resande, effekter som förhoppningsvis håller i sig även efter krisen är över. Vi har ställt om alla våra planerade events till digitala format och arbetar även både internt och i kundmöten med digitala lösningar så långt det är möjligt. 

Vårt övergripande syfte är att skapa förtroende i samhället och lösa viktiga problem, och nu har vi chansen att visa att vi menar allvar med det. Tveka inte att höra av dig till oss om vi kan stötta på något sätt. Vi finns här för dig.

Ta hand om varandra,

Peter Nyllinge
Styrelseordförande, PwC Sverige
 

Följ oss i sociala medier