Välkommen till PwC:s HR Arena: Global Mobility den 7 december 2017

Succén med HR Arena fortsätter. Nu är det dags igen och den här gången med ett brännande aktuellt ämne – Global Mobility.
 

I takt med en ökad globalisering har utlandsarbete ökat avsevärt de senaste åren och allt fler arbetsgivare rekryterar från utlandet för att tillgodose sitt behov av arbetskraft.

Arbetsmarknaden är i konstant förändring och samtidigt som automatisering gör att vissa arbetsuppgifter försvinner har företag svårt att hitta rätt kompetens. Med en allt äldre befolkning är global mobilitet också en angelägen fråga nationellt - vad kan vi i Sverige göra för att attrahera kompetens hit?

Den globala arbetsmarknaden ställer nya krav på hur vi rekryterar, utvecklar och behåller talanger. Parallellt med detta utvecklas också regler och praxis, såväl avseende migrationsfrågor som inom skatteområdet.

På HR Arena: Global Mobility diskuterar vi dessa utmaningar och går igenom de viktigaste nyheterna och frågeställningarna.

Hur har den globala mobiliteten utvecklats under de senaste tio åren? Vad kan vi förvänta oss i framtiden? I PwC:s senaste undersökning "Modern Mobility" har vi frågat över 250 globala företag hur de ser på dagens och framtidens utmaningar. På HR Arena: Global Mobility får du ta del av resultaten i rapporten.

Du kommer att träffa våra experter från PwC samt internationella företag och organisationer som berättar hur de arbetar med Global Mobility, bland annat om hur utlandsarbete samverkar med talangutveckling och hur man blir en attraktiv arbetsgivare.


Varmt välkommen den 7 december till en spännande förmiddag med oss! 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Välkommen till HR Arena med temat Mobility den
7 december i Stockholm

Datum och plats

Torsdag 7 december, PwC, Torsgatan 21, Stockholm
 

Agenda

  • 08:00-08:10: Välkommen - Jennifer Florido, PwC
  • 08:10-08:30: Utmaningar och trender inom Global Mobility - Anders Assarson, PwC
  • 08:40-09:10: Attrahera och rekrytera global arbetskraft - Magdalena Schultze, Massive Entertainment
  • 09:20-09:35: Regler att följa och utmaningar att hantera - Ann Strömbäck, PwC
  • 09:40-10:00: Future of Workforce - Jennifer Florido, PwC
  • 10:00-10:30: Mingel

 

Anmälan

Anmäl dig via denna länk

Magdalena Schultze

Gästtalare: Magdalena Schultze

Bäst i världen - hur blir man det?

Magdalena Schultze, HR Manager för Massive Entertainment i Malmö, berättar om den prisbelönta spelstudion som startade som ett hobbyprojekt och nu växer så det knakar och rekryterar medarbetare från hela världen. Massive vill göra världens bästa spel – men då måste man ju också försöka bli världens bästa arbetsgivare. Massive har 450 anställda från över 38 olika länder och Magdalena kommer att berätta om hur de jobbar med att integrera nya medarbetare och hur våra internationella medarbetare får hjälp att hitta rätt i den svenska tillvaron.

 

Jennifer Florido, PwC

Jennifer Florido

Jennifer har varit verksam som managementkonsult i tio år i bland annat London, Spanien och Sverige. Jennifer har hjälpt kunder att hantera oförutsägbara förändringsprojekt - från Lehman Brothers fall till Ebolas utbrott i Västafrika. I den digitala eran, där förändringen är exponentiell, hjälper Jennifer PwC:s kunder genom att koppla samman människor, stora idéer och pragmatiska lösningar.

 

Anders Assarson, PwC

Anders Assarson

Anders är verksam som skatterådgivare och ansvarig för PwC:s global mobility rådgivning inom EMEA. Han är specialiserad inom internationell individbeskattning och HR frågor i samband med global mobility.

 

 

 

Ann Strömbäck, PwC

Ann Strömbäck

Ann är verksam som skatterådgivare sedan mer än 20 år tillbaka. Hon är specialiserad inom internationell individbeskattning i samband med global mobility inom multinationella företag. Ann hjälper kunder att hantera arbetsgivares och anställdas frågor i samband med arbete över landsgränser samt med företagens hantering av program för utlandsstationerad personal. I dag ligger fokus på att hjälpa kunderna med digitala lösningar för informationsspridning, kontroll och effektiv regelefterlevnad där PwC arbetar med såväl globala som lokala lösningar.

Kontakta oss

Linda Lindström

, PwC Sverige

Tel 0723-53 01 74

Catarina Böös

, PwC Sverige

Tel 0709-29 14 20

Följ oss i sociala medier