Experience Consulting - PwC:s kreativa arm

På Experience Consulting hittar du kreatörer, strateger och färgstarka personer. Vi må vara olika, men jobbar alla ihop för att lösa komplexa och viktiga problem. Vi ser till att varumärken, företag och organisationer förstår slutanvändaren (på riktigt) och kan skapa strategier, lösningar och idéer som faktiskt funkar. Helt enkelt: vi gillar att tänka – men älskar att göra.

Playback of this video is not currently available

PwC Experience Center Stockholm

Allt annat än ett vanligt kontor

Vi tror på att samskapa och samarbeta. På vårt kontor på Torsgatan har vi skapat platser och rum för att snabbt kunna gå från insikt och strategi, till prototyp och genidrag. Vi har bland annat stora workshoprum, en verkstad, ett testlabb och en studio. Dessutom bildar vi ett nätverk av 40 andra Experience Centers runt om i världen. Välkommen förbi.

 

 

Detta har vi gjort

Playback of this video is not currently available

Nightowl case

Säkrare festivalupplevelser

Nightowl är en produkt och app som syftar till att på plats öka säkerheten för dig som är festivalbesökare. Via en smart device på armleden kan du larma genom att klicka när du känner dig otrygg. På det sättet meddelas din position till väktare i området, som kan komma och hjälpa till. Enkelt, säkert – och något som egentligen borde vara självklart på alla Sveriges festivalscener.

 

Playback of this video is not currently available

Smarteyes case

Lättare val för glasögonormar

Det är många som använder glasögon. Många fler än vad man tror faktiskt. Att hitta ett par nya bågar i butik har dock visat sig vara en rätt så stökig upplevelse. Mot den bakgrunden gjorde vi och Smarteyes om kundresan och skapade en ny typ av butik, för oss glasögonormar med högre förväntningar.

 

Playback of this video is not currently available

Go Climate Striking case

Det finns ingen planet B

Skolungdomarna har förstått något som vi vuxna inte har. Vi måste lösa klimatkrisen. Därför har de strejkat på fredagar runt om Sverige för att se till att något händer. Men det här går stick-i-stäv med skolplikten så vi löste det med appen Go Climate Striking. Ungdomarna anmäler att de tänker strejka, varefter ett meddelande skickas till skolan, och en kopia går till miljö- respektive utbildningsministern.
Utbrottet av covid-19 och hur pandemin hindrar människor att samlas fysiskt har lett till idén att utveckla appen. Så nu går det att strejka digitalt och därmed göra skillnad för klimatet och visa omsorg för sig själv och andra samtidigt som de inte behöver minska sin tid för lärande.

 

Playback of this video is not currently available

thumb-meetsweden-824x465

Ett mindre krångligt välkomnande

Som nyanländ till Sverige är det extremt krångligt att veta hur du ska gå tillväga för att bli medborgare. Många vill men nästan lika många misslyckas. Vi skapade idén Meet Sweden, som via blockchain-teknik kan dela information mellan myndigheter och nyanlända – så att det blir mindre krångligt att dela all information som krävs. Modern teknik möter ett modernt land. 

 

Kontakta oss

Siamak Tahmoresnia

Siamak Tahmoresnia

Partner Experience Consulting, PwC Sverige

Tel 0733-61 12 86

Fredrik Lindblad

Fredrik Lindblad

Strategy & Innovation, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 18

Följ oss i sociala medier