Kundupplevelse i fokus när SJ får pris

2018-05-02

iPhone med SJ-appen

Årets bästa sajt har blivit utsedd av branschorganisationen IDG. Vinnaren är SJ som enligt juryn skapat en sajt med "en nästan fulländad mobil upplevelse". Vem som designat sajten? Pond så klart! 
 

Pond är PwC:s kreativa arm och arbetar bland annat med att utveckla kundupplevelser. Och just kundupplevelsen har varit i fokus i arbetet med SJ:s sajt, enligt Klara Gustafsson som är UX-designer på Pond:

– Jag tror absolut att framgångsfaktorn är att vi fokuserat på kundupplevelsen. Först och främst har vi gjort kundtester för att på djupet förstå SJ och deras kunder. Och för att verkligen förstå kunderna var det viktigt att faktiskt fråga dem.

Kundupplevelser utgör en central del i det arbete som Pond gör på det nybyggda Experience Center, en fysisk plats där Ponds och PwC:s kunder får möjlighet att belysa utmaningarna och hitta kreativa lösningar.

Sedan 2017 har Pond varit en del av PwC. Arvid Ådell är projektledare och facilitator på Pond. Han ser samarbetet mellan PwC och Pond som en perfekt symbios som gynnar kunderna.

– Vi på Pond är duktiga på att paketera och designa kundupplevelse, produkter och tjänsterna, medan PwC är duktiga på att förstå organisationen och vad som krävs för att förändra för att möjliggöra den digitala utvecklingen.

Arvid menar att det är viktigt att alltid utvecklas som företag:

– Eftersom omvärlden inte stannar upp, kan inte företaget heller göra det. Men det gäller att se till att förändringarna inte kommer som obehagliga överraskningar eller att man skrider fram för fort.

Därför, menar Klara Gustafsson, var det viktigt att behålla den gamla sajten samtidigt som betaversionen av den nya webben lanserades.

– Vi ville ju inte tappa dem som inte var redo för en ny sajt samtidigt som vi ville testa och se vad som fungerade bra och mindre bra med den nya. Feedback från kunderna var avgörande i detta arbete, förklarar Klara Gustafsson.

Men prisregnet kan fortsätta i juni. Pond har nämligen fått en nominering av Swedish Design Awards för SJ:s digitala produkter och tjänster, en tävling som avgörs i juni.

– Det känns som ett erkännande för det vi gör om dagarna, avslutar Arvid Ådell. 

Klara Gustafsson, Pond

Klara Gustafsson, Pond.

Arvid Ådell, Pond

Arvid Ådell, Pond.

Kontakta oss

Petra Stenqvist

Petra Stenqvist

Chief Experience Officer, PwC Sverige

Följ oss i sociala medier