Organisations- och ledarskapsdesign skapar morgondagens kundupplevelse

2018-07-06

Klara Adolphson, PwC:s Experience Center

För ett och ett halvt år sedan förvärvade PwC varumärkes- och innovationsbyrån Pond, för att hjälpa våra kunder att skapa morgondagens kundupplevelse och konkurrenskraftiga bolag. Nu fortsätter vi bygga vår rådgivningsaffär kring organisations- och ledarskapsdesign med en ny avdelning inom PwC:s Experience Center, där ledarskapsexperten Klara Adolphson blir chef.

Sverige har en stolt tradition av innovationskraft i både näringsliv och samhälle. Men genom digitalisering och andra megatrender har förutsättningarna för att vara vinnare förändrats på både kort och lång sikt.

"Med tillskottet av Klara Adolphson skapar vi nu ännu bättre förutsättningar att hjälpa bolag att lyckas med sin transformation."

Fredrik Lindblad, partner på PwC

Klara, som tidigare har varit vd för den digitala byrån Doberman, kommer till Experience Center Stockholm med över 20 års erfarenhet av ledarskap och organisation. Nyligen har hon bland annat grundat Decoding X, Handelshögskolans nya flaggskeppsprogram inom digitalt ledarskap för toppchefer.

Klara Adolphson har lång erfarenhet av att stärka organisationers innovationsförmåga och tillväxt och hennes kompetens behövs för att möta det ökade behovet av snabbrörlighet och nytänkande.

– Jag brinner för att arbeta tillsammans med ledningsgrupper och styrelser för att identifiera och lösa konkreta utmaningar inom affärsutveckling. Nyckeln är att definiera sitt existensberättigande för att utveckla sin affärsmodell från att till exempel bygga bilar till att erbjuda mobilitet. En lika viktig möjlighet är att upptäcka och experimentera med olika former av samarbeten med oväntade partners som till exempel små bolag eller rena konkurrenter, säger Klara Adolphson.

Kontakta oss

Petra Stenqvist

Petra Stenqvist

Chief Experience Officer, PwC Sverige

Följ oss i sociala medier