Tungviktare inom design och “digital experience” tar över PwC:s Experience Consulting

2021-09-28

Siamak Tahmoresnia – välkänd branschspecialist inom design och “digital experience” – tar över ansvaret för PwC:s satsning på innovation. Framgångsreceptet stavas PwC:s unika kombination av konsultstöd, “human-centered design” och research. Redan under hösten läggs fokus på att rekrytera ett flertal kreativa teknikdesigners.

Det hör inte till vanligheten att en designer leder en innovationsverksamhet, men branschprofilen Siamak Tahmoresnia har nu tagit över ansvaret för PwC:s erbjudande inom Experience Consulting. Målsättningen är tydlig:

– Vi ska bli ännu vassare på att kombinera research, analys och insikter kring slutkundernas behov, säger Siamak Tahmoresnia.  

Ett område han vill sätta särskilt fokus på är just design av framtidens digitala kundlösningar och här vill han och hans kollegor inom Experience Consulting ta positionen som ledande i Sverige och övriga Norden. 

– Kombinationen av design med fokus på kund och slutanvändare, teknisk spetskompetens och förståelse för affären är oslagbar för att skapa nya möjligheter. För att ta nästa steg behöver vi bygga en ännu starkare bas med designtalanger. Därför kommer vi sätta igång att rekrytera nya designers med relevant kompetens inom digital- och kundupplevelse under hösten, säger Siamak Tahmoresnia. 

–  Sedan är det självklart viktigt att kunna visa på att lösningarna fungerar och har tydliga affärsvärden. Det handlar helt enkelt om kunna göra verklighet av visioner och dit når vi genom att arbeta tillsammans med våra kunder i tvärfunktionella team.

När det gäller branscher där det finns särskilt stort utrymme för att ge vägledning lyfter Siamak Tahmoresnia fram retail, medtech, finans och offentlig sektor. För att nå framgång och effekt där krävs både specialistkunskap och samarbete. 

– PwC och Experience Consulting är så starka när vi kombinerar olika former av kompetens. Det här med att jobba just gränsöverskridande och samverka kommer att vara viktiga delar i mitt ledarskap. Ett annat är att arbeta med ännu större fokus på mångfald och inkludering, avslutar Siamak Tahmoresnia. 

Läs mer om PwC:s erbjudande inom Experience Consulting

 

Siamak Tahmoresnia välkänd branschspecialist inom design och “digital experience” – tar över ansvaret för PwC:s satsning på innovation.

Kontakta oss

Siamak Tahmoresnia

Siamak Tahmoresnia

Partner Experience Consulting, PwC Sverige

Tel 0733-61 12 86

Följ oss i sociala medier