Finansdagen 6 september 2016

loading-player

Playback of this video is not currently available

Hur vänds nuvarande förändringar och utmaningar i branschen till framtida möjligheter? Vilken roll kommer nya aktörer att spela i framtidens finanssektor? På årets Finansdag kommer vi att beröra dessa frågeställningar och flera av branschens aktörer kommer att dela med sig av sina erfarenheter och reflektioner.

Temat för årets Finansdag är Framtidens Finansbransch. Som årets framstående talare kan vi presentera Annika Falkengren, koncernchef och VD SEB; Erik Thedéen, generaldirektör Finansinspektionen; Anders Borg, fd Finansminister; Stephen T. ´Hearn, PwC; Sofie Lundström, VD och medgrundare Toborrow och Alexander Bard, cyberfilosof och författare.

Anmäl dig här

Program

07:30–08:30 Registrering, kaffe och smörgås serveras
08.30–08.40 Helena Kaiser de Carolis, ansvarig Partner Financial Services PwC och Göran Engvall, Advisory Leader Financial Services PwC, inleder dagen
08.40–09.10 Annika Falkengren, koncernchef och VD SEB
Kundupplevelsen är allt
09.10–09.40 Erik Thedéen, generaldirektör Finansinspektionen
Aktuellt från Finansinspektionen
09.40–10.10 Sofie Lundström, VD och medgrundare Toborrow
Finansmarknad i förändring – nya möjligheter för alla
10.10–10.40 Kaffepaus
10.40–11.00 Stephen T. O’Hearn, global försäkringsledare PwC
Insurance 2020 & Beyond: The Current Agenda of the CEO
11.00–11.30 Anders Borg, fd Finansminister
Globala utmaningar och möjligheter
11.30–12.00 Alexander Bard, cyberfilosof och författare
Attentionalism: How Network Dynamics changes Business and Marketing as we know it – forever!
12.00–13.00 Lunch

Talare

Annika Falkengren

– koncern-chef och VD SEB. Annika är sedan 2005 koncern-chef och VD för Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Annika har varit verksam inom banksektorn i 30 år. Utöver SEB är Annika aktiv som styrelseledamot i FAM och Scania samt medlem i förvaltningsstyrelsen i Volkswagen AG och ordförande för Svenska Bankföreningen.

Stephen T. O’Hearn

PwC:s globala försäkringsledare. Stephen har varit verksam inom PwC i 33 år. Han har genom åren arbetat runt om i världen i bland annat Japan, USA och Schweiz med flertalet globala internationella försäkringsbolag. Vidare är Stephen styrelseledamot i Finance Committee of the International Insurance Society.

Sofie Lundström

– VD och medgrundare Toborrow. Sofie har en bakgrund i finansbranschen inom Corporate Finance på Lehman Brothers, Credit Agricole CIB och Handelsbanken. Hon har även arbetat i Handelsbankens kontorsrörelse och det var där hon insåg bristerna på dagens lånemarknader. Sofie har studerat på Handelshögskolan och även tävlat inom friidrott på elitnivå.

Erik Thedéen

– generaldirektör Finansinspektionen (FI). Erik är generaldirektör för FI sedan oktober 2015. Erik har tidigare varit VD för KPA Pension, statssekreterare på Finansdepartementet, VD för Stockholmsbörsen, strateg på Brummer & Partners, vice riksgäldsdirektör, ränteanalytiker på JP Bank och handlare/analytiker på Riksbanken. Erik är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och reservofficer vid Sjökrigsskolan.

Alexander Bard

– cyberfilosof och författare. Med engagerande och ibland provocerande iakttagelser, nya tolkningar och pedagogiskt språk bjuder Alexander på en lika utmanande som inspirerande samtidsanalys och inblick i morgondagen. Alexander studerade ekonomisk geografi på Handelshögskolan i Stockholm, samtidigt som han byggde upp en framgångsrik karriär som låtskrivare och producent. Han har även skrivit boken The Netocrats som översatts till 17 språk och som sålt över 340 000 exemplar.


När PwC startade Finansdagen för tretton år sedan
var vår idé att skapa en naturlig mötesplats där representanter från branschen kunde träffas, diskutera aktuella ämnen och lyssna på inspirerande insikter. Mer än ett decennium senare är detta fortfarande angeläget och PwC:s Finansdag är ett uppskattat och populärt inslag. 

Den globala ekonomin och finansbranschen genomgår en stor förändring som grundar sig i de nya möjligheter som digitaliseringen medför och i beteendemässiga förändringar. Kunder kräver mer transparens, större flexibilitet och smarta lösningar i en allt snabbare takt. Detta samtidigt som regelverksutvecklingen fortsätter att vara utmanande för branschens aktörer. Allt detta öppnar för nya företag och även för nya affärsmodeller som är på väg att möta dagens ljus. Temat för årets Finansdag är därför Framtidens finansbransch.

Kontakta oss

Sara Nelson

Ansvarig praktiska frågor, PwC Sverige

Tel 0729-80 95 29

Sofia Sköld

Ansvarig Finansdagen, PwC Sverige

Tel 0709-29 38 65

Anneli Granqvist

Ansvarig Financial Services, PwC Sverige

Tel 0709-29 38 95

Jonas Köpniwsky

Pressansvarig, PwC Sverige

Tel 010-200 79 29

Följ oss i sociala medier