Innovation – en strategisk punkt på styrelsens agenda

May 21, 2014

Women on the Board 10 år!

Innovation - en strategisk punkt på styrelsens agenda

Onsdagen den 14 maj 2014 17.30 –21.00

PwC:s nätverk för kvinnor i styrelser och ledande positioner – Women on the Board – bjuder in till en kväll för att diskutera och reflektera kring innovation och varför det bör vara en strategisk punkt på styrelsens agenda. Under kvällen kommer vi också att presentera vår egen undersökning kring vilka styrelsefrågor som är i fokus just nu.

17.30–18.00 Vi serverar lättare förtäring

18.00: Christine Rankin, partner på PwC hälsar välkommen och ger en kort introduktion av kvällens ämne och talare.
 

"Hon har avslöjat Googles bäst bevarade hemlighet – hur företaget leder för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig omvärld."
 

Ta del av managementprinciper för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig värld. Möt Annika Steiber som under ett år har vistats i Googleplex i Silicon Valley för att studera vad som driver Googles innovationsförmåga.
 

Annika Steiber arbetar som forskare inom innovation samt som nordisk ansvarig och rådgivare hos innovationsspecialisterna Strategos Inc. Den 25 mars släppte hon boken ”Googlemodellen – Företagsledning för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig omvärld”.
 

Annika Steiber är doktor från Chalmers tekniska högskola inom området företagsledning och organisation för ökad innovationskraft.
 

Hur har styrelsearbetet innoverats under de senaste tio åren?

Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, affärsrådgivare och styrelseledamot, blickar tillbaka och ger ett kvinnoperspektiv på utvecklingen i näringslivet och styrelserummet sedan hon var Women on the Boards allra första talare 2004.
 

Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist har haft ledande befattningar på Volvo Cars och Svenskt Näringsliv och har under långa perioder bott och arbetet i Irak och i USA.
 

På Volvo Cars ledde hon utveckling av nya bilkoncept, var chef för Volvo Cars Miljöcentrum samt global kvalitetschef. I dag är Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist styrelseordförande i Kongberg Automotive ASA, SinterCast AB samt styrelseledamot i ett antal bolag och organisationer i Sverige, Norge och Tyskland. Ulla-Britt fokuserar framför allt sitt engagemang på frågor som rör industri, ICT, hållbarhet och samhällsutveckling. Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist är civilingenjör i teknisk fysik.
 

PwC Global Innovation Study

Företag som satsar på innovation växer snabbare och har en bättre lönsamhet. De 20 procent mest innovativa företagen tror att de kan växa med drygt 60 procent de kommande fem åren, att jämföra med genomsnittet på cirka 35 procent. Det är några av resultaten av PwC:s internationella studie där 1 757 företag har blivit tillfrågade i 25 länder och i 30 branscher. Sven Jagebro, Senior Manager Strategy & Operations på PwC, presenterar de viktigaste resultaten.
 

Annika Steiber, Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist och Sven Jagebro sammanfattar kvällens samtal om innovation.
 

Avslutningsvis delger Christine Rankin slutsatserna från Women on the Boards egen undersökning kring vilka styrelsefrågor som är i fokus just nu.

19.45 –21.00 Mingel med snittar och vin, öl eller alkoholfritt alternativ

 

Dokumentation från träffen

Kontakta oss

Gabriella Hermansson

Gabriella Hermansson

Partner

Tel 0709-29 36 25

Följ oss i sociala medier