Best in class: How upstream gas can work smarter

2014-05-19

Denna rapport presenterades i sammandrag på APPEA:s konferens i Perth den 7 april 2014. Den har utarbetats av PwC:s konsultverksamhet inom olja och gas i samarbete med APPEA och dess medlemmar och med hjälp av konsultverksamhet inom olja och gas hos Strategy& (PwC:s nylanserade varumärke för det nyligen förvärvade Booz & Co) i USA av samt Gaffney, Cline & Associates.

Enligt rapporten släpar Australiens naturgasindustri efter i de globala jämförelserna men ett större fokus på uppströmsverksamheten skulle hjälpa till att öka produktiviteten och sänka kostnaderna. Genomförandet av lean manufacturing-principer kan leda till 10-20 procent förbättring av break even-kostnader.

Undersökningen visade även att regeringen har en viktig roll att spela för att förbättra Australiens LNG-konkurrenskraft. Politik som uppmuntrar innovation inom viss naturgasutvinning (tight gas) verkar ha fungerat bra på andra marknader och rapporten pekar på liknande möjligheter här. En utjämning av regleringar och en balanserad dialog mellan industri och samhälle är också en avgörande uppgift för staten.

Kontakta oss

Följ oss i sociala medier