Emerging Trends in Real Estate: Europe 2016

2016-01-25


Kapitalflöden och stadsrankningar kommer alltid skapa rubriker, men årets Emerging Trends Europe sätter strålkastarljuset på de fundamentala förändringarna i fastighetsbranschen. Den berättar om en bransch som påverkas av behoven hos kunderna och de splittrande krafterna av teknologi, demografi, sociala förändringar och urbanisering.
 

Dessa splittringar sprider sig igenom hela värdekedjan för fastighetsbranschen. Investerare fokuserar hellre på städer och tillgångar än på länder. De favoriserar också alternativa, mer operativa tillgångar för att bli mer framgångsrika, 41 procent av respondenterna, jämfört mot 28 procent förra året, överväger att ta steget till operativa tillgångar i en sektor. Hälsovård, hotell, studentboenden och datacentraler förväntas alla att glänsa som sektorer som får fördelar av urbanisering och långsiktiga demografiska trender.
 

Enligt Emerging Trends Europe, är de fem ledande städerna för investeringsutsikter år 2016 Berlin på plats nummer ett, följd av Hamburg, Dublin, Madrid och Köpenhamn. Många av de intervjuade har förtroende för att den tyska huvudstaden kommer blomstra långt bortom 2016, baserat på stadens unga befolkning och dess växande rykte som ett teknologicentrum, samt även marken som finns tillgänglig för utveckling.

Om undersökningen

Emerging Trends in Real Estate Europe är en årlig rapport som sedan 2003 sammanställs av Urban Land Institute (ULI) och PwC. Rapporten ger en bild av hur investeringarna på den europeiska fastighetsmarknaden förväntas utvecklas under det kommande året, och kartlägger etableringstrender, finans- och kapitalmarknader samt trender för olika fastighetstyper och regioner.

Kontakta oss

Arne Engvall

Ansvarig partner Real Estate

Tel 0709-29 37 25

Följ oss i sociala medier