Från kassaapparaten direkt in i ditt bokföringsprogram

2016-12-13

Våffelstugan och ägaren Ylva Georgsdotter


Doften av nygräddade våfflor lockar skidåkare i Sälen till Våffelstugan för påfyllnad av energi. Företaget, som ägs och drivs av Ylva Georgsdotter, har ökat sin omsättning varje år och nu har Ylva kunnat investera i ett nytt kassasystem, där försäljningssiffrorna automatiskt lägger sig på rätt konto i affärsplattformen MyBusiness.
 

Jag är absolut ingen kontorsmänniska och sitter bara framför datorn när jag måste. Därför är det så skönt när det går automatiskt, säger Ylva Georgsdotter.
 

Det var en tuff start på vinterhalvåret för Ylva Georgsdotter och Våffelstugan. Snön kom sent och därmed också skidåkarna i backen. Men trots att det oförutsägbara vädret spelar en viktig roll för Våffelstugans framgång så beskriver Ylva det som ett drömyrke. 
 

– Att få driva något själv tillsammans med sin personal är fantastiskt. Jag älskar att vara i den här omgivningen och att få arbeta med det jag tycker om.
 

Sköt upp redovisningen in i det sista

Som egenföretagare i ett aktiebolag har man förstås vissa regelverk att förhålla sig till. Under de första två åren valde Ylva att själv ta ansvar för redovisningen. 
– Jag sköt alltid upp det! I och med att det tar lite tid fick ja dessutom anställa en extra person i köket där jag mycket hellre ville vara. Ganska snabbt insåg jag att det bara fanns fördelar med att lägga ut det externt.
 

Ylva kom i kontakt med PwC, som har kontor i Sälen. Idag har hon och en revisor från det lokala kontoret sporadisk kontakt.
 


– Jag betalar fakturor och lönerna själv, resten sköter PwC. Även om det förstås kostar en slant så tycker jag det är värt det. Det känns dessutom tryggt att de finns här i byn. Det är bara att åka ner om man undrar något.
 

Den här säsongen har Ylva investerat i ett nytt kassasystem som är kopplat till affärsplattformen MyBusiness. I MyBusiness kan du som företagare bokföra, tidsrapportera och administrera allt på ett och samma ställe och få en snabb överblick över hur din verksamhet går och mår.
 


– Kassarapporterna går automatiskt till programmet som sorterar in det på rätt konton. Man får en översikt direkt. Det sparar otroligt mycket tid och pengar.

I MyBusiness kan du bokföra, tidsrapportera och administrera allt som rör din verksamhet på ett överskådligt sätt på alla dina enheter. Analysverktygen ger dig en snabb bild av utvecklingen i din verksamhet och kalendern påminner dig om viktiga datum. Affärsplattformen är helt moduluppbyggd och du väljer själv vilka delar du behöver hjälp med vid behov.

Kontakta oss

Customer Hub

Kundtjänst, PwC Sverige

Tel 010-212 50 00

Följ oss i sociala medier