PwC deltog i DI Bank 24 maj

2016-05-27

Globalisering, digitalisering, regelverk och bankernas väg framåt stod i fokus på Dagens Industris årliga event "DI Bank" tisdagen den 24 maj. PwC medverkade med tre talare på konferensen som hölls på Grand Hôtel i Stockholm.
 

Större och mindre bankaktörer fyllde lokalen och det bjöds på intressanta presentationer och paneldebatter.
 

Bland annat deltog Nordeas koncernchef Casper von Koskull som talade om vägen framåt för Nordea. SEB:s koncernchef Annika Falkengren talade om kundupplevelsen och Anders Borg, senior rådgivare på Citi, pratade om utvecklingen på världsekonomin och var de största riskerna finns, globalt och i Sverige.

Casper von Koskull och Annika Falkengren.

Anders Borg och Riksbankschef Stefan Ingves.

Göran Engvall, Head of Financial Services Advisory, berättade mer om branschens egen syn på framtidens bankmarknad med utgångspunkt i undersökningarna" 19th Annual Global CEO Survey" och "Global Fintech Report".
 

– Mobile och Blockchain är nyckelfaktorerna i den digitala omvandlingen. Mobilen gör det möjligt för alla att kommunicera med alla när som helst, och Blockchain kommer att göra det möjligt göra transaktioner i realtid, praktiskt taget utan kostnader, sade Göran, som bland annat presenterade analysen från intervjuer med över 1400 bank-CEO:s runt om i världen.
 

André Wallenberg, partner och Regulatory Leader på PwC, deltog i en paneldiskussion där det bland annat diskuterades hur bankerna hanterar regelverksutmaningarna. Hur kommer regelverken att utvecklas framöver och hur ser bankerna på vägen framåt? Vilka är de viktigaste frågorna och vilka vägval står de olika aktörerna inför?

André Wallenberg i paneldiskussion och Göran Engvall.

Rolf Rosenvinge, director på PwC, talade kring ämnet cyber security. Bankerna utsätts dagligen för cyberattacker samtidigt som kraven på att accelerera den digitala transformationen ökar. Kräver de allt mer digitaliserade affärsmodellerna ett nytt angreppssätt vad gäller säkerheten? Hur får man ut värdet av regulatoriskt drivna program inom säkerhet, privacy och operativ risk? Är det möjligen genom att integrera cyber och digitalisering som värden kan realiseras?

Ta del av hela programmet för dagen:

DI Bank 34 maj

Ta del av en undersökning från dagen:

Global FinTech report

Följ oss i sociala medier