"Jag kan lika gärna göra armhävningar på jobbet i stället för att ta mig till ett gym"


Fanny tar med sig träningen till jobbet

Fanny, du började på PwC som 19-åring, hur gick det till?

– Jag gick en yrkesutbildning och hade praktik på PwC. På den vägen är det. Jag var yngst av alla som började då, men fick massor av hjälp. Jag kände mig verkligen väl omhändertagen. Under mina tio år har jag fått göra så många olika saker, testat spännande projekt i samarbete med olika avdelningar och sett till att jag alltid fått utvecklas. Jag var till exempel livrädd att prata inför folk, nu har jag gått tre kurser i presentationsteknik och håller föreläsningar. Jag har börjat skriva skriva för vår blogg. För mig har det alltid varit viktigt att testa saker som inte står i min arbetsbeskrivning.
 

Du har en stor passion för träning och kombinerar det med ditt jobb – hur funkar det?

– Jag har alltid tränat och har i dag ett framgångsrikt instagramkonto där jag publicerar filmer. Det intresset tar jag med mig till jobbet. Jag försöker alltid inspirera andra att träna, till exempel roddar jag ihop veckoträningar för de anställda och jag jobbar med TCS Lidingöloppet som PwC sponsrar. Det tar upp en del av min tid under delar av året. För mig är träning en naturlig del av livet, jag behöver inte ta mig till ett gym för att träna utan kan lika gärna testa armgång i kontorets trappor. Och som tur är har vi möjlighet att träna på jobbet. 

Du jobbar gärna digitalt – varför är det viktigt?

– Att jobba mycket digitalt är avgörande och där är Företagarbloggen, som jag skriver för, jätteviktig. När våra kunder eller presumtiva kunder söker efter svar på frågor är det viktigt att vi finns där för att svara på dem. Det blir mer naturligt att vända sig till ett företag som har en bra digital närvaro. Jag får en del respons på mina blogginlägg genom frågor och folk som hör av sig.

Namn: Fanny Ahlfors

Yrke: Redovisningskonsult.

Utbildning: Yrkesutbildning på Påhlmans handelsinstitut.

Roligast med mitt jobb: Att knyta nätverk och ha möjligheten att lära mig nya saker genom att hoppa på olika projekt.

Fanny Ahlfors – tidslinje

Kontakta oss

Sara Järdler
Head of Employer Branding
Tel 0709-29 28 95
Email

Följ PwC Karriär