"Ingen dag är den andra lik, det händer alltid nya, roliga saker"


Reené är både konsult och kontorschef

Reené, du har förhållandevis snabbt gått från junior till chefsposition – hur har det gått till?

– Det är tveksamt att jag hade kommit på idén själv, men samtidigt gillar jag utmaningar. Det var min chef som sådde fröet, att jag hade möjligheten att ta position som chef någon gång. Jag började som gruppchef för några år sedan och sedan har jag gått vidare. När tjänsten som kontorschef blev ledig var vi flera personer som sökte den, och det känns tryggt att jag har blivit uttagen på rätt sätt, med intervjuer och personlighetstester.
 

Du har också under dina år på PwC coachat och utbildat juniorer, varför lockas du av det?

– Kanske är det för att min mamma är lärare som jag har den läggningen. Att se andra lyckas har gett mig en mer ödmjuk inställning och det uppskattar jag verkligen.
 

Hur ser du på att dela din tid mellan att vara redovisningskonsult och chef?

– Jag har gradvis släppt kontrollen och börjat delegera mer i redovisningsuppdragen. Vi tar hjälp av varandra i gruppen, och ger varandra stöd. Så jag står aldrig ensam. Jag tycker att det är roligt och viktigt att fortfarande ha kontakt med verksamheten, för jag förstår problematiken och ser vad som behövs göras. Och vi chefer har så mycket stöd av varandra, vi ringer ofta varandra och bollar frågor.

Namn: Reené Zetterholm

Yrke: Auktoriserad redovisningskonsult och kontorschef.

Utbildning: Master i företagsekonomi och kandidat i rättsvetenskap från Örebro universitet.

Roligast med mitt jobb: Ingen dag är den andra lik, det händer hela tiden nya, roliga saker. Rollen som både konsult och chef, den mixen passar mig perfekt.

Reené Zetterholm – tidslinje

Kontakta oss

Sara Järdler

Head of Employer Branding, PwC Sverige

Tel 0709-29 28 95

Följ PwC Karriär