China Desk – kontaktpersoner

Lijie Zhao PwC

Lijie Zhao

Ledare för PwC:s China Desk. Senior Manager Assurance Stockholm. Lijie är auktoriserad revisor och arbetar med revisions- och rådgivningsuppdrag som sträcker sig från små privata företag till multinationella företag. Under sina år på PwC Sverige har Lijie utfört ett stort antal revisionsuppdrag i Kina anpassade för svenska kunder, och även ett brett spektrum av rådgivningstjänster på uppdrag av kinesiska företag i Sverige. Därutöver har Lijie också arbetat som redovisningsekonom i Kina under fyra år, varav två år som ekonomichef, innan hon började arbeta hos PwC Sverige i januari 2007.

Lijie har universitetsexamina från både Kina och Sverige med huvudämne inom ekonomi och finans. Lijie talar flytande kinesiska (mandarin - modersmål), svenska och engelska (både tal och skrift).

lijie.zhao@pwc.com

0709-29 34 56

Julia Shao, skattekonsult PwC

Julia Shao

Julia Shao arbetar som skattekonsult på PwC Stockholm och är kontaktperson för PwC:s China Desk. Julia är jurist och arbetar med indirekt beskattning såsom moms och punktskatter. Julia behärskar flytande kinesiska (mandarin), svenska och engelska. Hon har tidigare arbetat på en av Nordens största advokatbyråer och har även arbetat på domstol. Hon har även praktiserat på en kinesisk advokatbyrå i Shanghai och utfört praktik på ett kinesiskt kontor till en av Nordens största advokatbyråer.

Julia har en juristexamen från Stockholms universitet. Hon har även läst kurser i industriell ekonomi på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. 

julia.shao@pwc.com

0729-80 91 38

Kontakta oss

Lijie Zhao

Senior Manager Assurance, PwC Sverige

Tel 0709-29 34 56

Julia Shao

, PwC Sverige

Tel 0729-80 91 38

Följ oss i sociala medier