Tillsammans med Norrsken stöttar PwC entreprenörer att lösa våra största utmaningar

2023-04-06

PwC samarbetar med Norrsken Foundation

PwC är sedan 2018 samarbetspartner med stiftelsen Norrsken Foundation – ett av världens främsta nav inom Impact Entrepreneurship. Norrsken stöttar entreprenörer som arbetar med teknik och innovation för att lösa utmaningar som svält, fattigdom, mental hälsa och klimatfrågor.

Drivkraften är att göra skillnad och skapa en bättre värld för jordens befolkning. Stiftelsen driver även en miljardstor VC-fond och investerar i en del av verksamheterna. I samband med utbrottet av coronaviruset var Norrsken aktiva med att ta fram teknik för tester.

PwC hjälper Norrskensentreprenörerna med att ge information om och föra en dialog kring frågor som finns inom våra olika kompetensområden som till exempel hållbarhet, verksamhetsutveckling, skatt, cybersäkerhet, finansiella tjänster.

– PwC:s syfte är att bygga förtroende och lösa viktiga problem – för våra kunder och för samhället i stort. Vi är stolta över att vi genom vårt partnerskap med Norrsken Foundation får möjlighet att bidra med vår kunskap, lära från dem och tillsammans med Norrsken bidra i arbetet med att skapa en hållbar framtid, säger Jörgen Haglund, Markets Leader och vice vd på PwC.

I Norrsken House i Stockholm samlas flera av entreprenörerna för att ta del av ekosystemet med omkring 500 impact-techentreprenörer. Där anordnas också seminarier och events med såväl svenska som globala deltagare och inte minst med samarbetspartners. Under våren 2022 öppnade Norrsken en verksamhet i Kigali, Rwanda. Under 2023 öppnas portarna även i Barcelona. 

– Genom vårt samarbete med Norrsken blir vi bättre på att navigera bland möjligheter och risker i en föränderlig och snabbrörlig värld. Vi utvecklar vår förmåga att förstå kundernas verkliga behov, kan ge fler perspektiv och leverera oväntade och relevanta lösningar. Det är så vi skapar förtroende och långsiktigt hållbara värden – i dag och i morgon.
 

"PwC:s syfte är att bygga förtroende och lösa viktiga problem – för våra kunder och för samhället i stort. Vi är stolta över att vi genom vårt partnerskap med Norrsken Foundation får möjlighet att bidra med vår kunskap, lära från dem och tillsammans med Norrsken bidra i arbetet med att skapa en hållbar framtid."

Jörgen Haglund, Markets Leader och vice vd, PwC Sverige
Jörgen Haglund, PwC

Jörgen Haglund, PwC.


Pressmeddelande:
PwC och Norrsken Foundation tecknar strategiskt samarbete

Läs pressmeddelandetPwC stöttar Norrsken under Impact Week 2023

Stockholm Impact Week är ett återkommande event som samlar världens mest inflytelserika startups, talanger, investerare, företagsledare och beslutsfattare. Syftet är att stötta utvecklingen av startups som använder skalbar teknik för att lösa några av världens största utmaningar. 

Norrsken är medarrangörer till Stockholm Impact Week och är med och påverkar opinionen så att fler vill jobba för att skapa en hållbar framtid. 

Läs mer om Impact Week

Ta del av Norrskens Impact 100-lista  – en årlig lista över världens mest lovande impact startups med idéer som kan förändra livet för en miljard människor.
 

Funda Sezgi, co-CEO Norrsken, intervjuas i PwC:s podcast "Up next for your private business"

Vill du veta mer om hur man bygger framgångsrika ekosystem med startups och hur Stockholm rankas högt bland unicorns inom tech? Lyssna på ett samtal med Funda Sezgi, co-CEO för Norrsken och Peter Englisch, EMEA Entrepreneurial and Private Business Leader.

Lyssna på podcasten

Funda Sezgi, co-CEO, Norrsken

Norrsken medverkar i PwC:s podcast "Startups of today for the impact of tomorrow"

Vill du veta mer om hur startups kan få stöd från acceleratorer? När är rätt tillfälle och vad ska startups tänka på när de väljer en accelerator? Lyssna på en podcast från PwC-nätverket där Magali Roy Bentley från Norrsken Impact Accelerator delar med sig av sina erfarenheter. 

Lyssna på podcasten

Kontakta oss

Jörgen Haglund

Jörgen Haglund

Markets Leader och vice vd, PwC Sverige

Tel 0709-29 31 51

Följ oss i sociala medier