Skip to content Skip to footer
Sök
PwC

Visar resultat

Samhällsengagemang: Så löser vi utmaningar tillsammans

Far och son lever ett förbättrat liv på en strand.

PwC ska lösa viktiga problem, men de största problemen kan varken vi på PwC eller någon annan lösa själva. Vi samarbetar därför med utvalda aktörer för att göra skillnad och förbättra både näringsliv och samhälle. Genom ett aktivt samhällsengagemang och våra medarbetare bidrar vi till att lösa utmaningar. Detta gör vi genom att dela kunskaper, stödja socialt entreprenörskap och verka för utveckling av organisationer och människor.

Include: Låter gymnasieelever få en smak av näringslivet

Via mentorprogrammet Include är medarbetare från PwC mentorer för gymnasieelever i Stockholm, Göteborg och Malmö. Programmet är treårigt och kopplat till läroplanen. På så sätt vill vi på PwC hjälpa unga killar och tjejer i gymnasiet att möta näringslivet och låta sig inspireras att plugga vidare och knyta värdefulla kontakter.

Läs mer om mentorprogrammet >>
 

< Tillbaka

< Tillbaka
[+] Läs mer

Stöd på vägen till jobb med Mitt Liv

PwC samarbetar med Mitt Liv som är ett socialt företag verksamt inom arbetsmarknadsintegration. Genom mentorprogrammet Mitt Livs Chans får akademiker med utländsk bakgrund möjlighet att etablera kontakter, utveckla kunskap och bygga professionella nätverk. Samtidigt får PwC:s medarbetare vidgade vyer och möjlighet att stödja människor i processen på vägen till arbete. PwC:s medarbetare kan bli mentorer i programmet och många tar chansen att göra skillnad på riktigt.
 

Socialt entreprenörskap med Business Challenge

Hållbara företag bygger hållbara samhällen. Därför var PwC med och startade Business Challenge och fortsätter att stötta initiativet för att bidra till tillväxt och fler jobb. Vi hjälper nystartade innovationsföretag och entreprenörer att vidareutveckla sina verksamheter för att driva på en hållbar ekonomisk utveckling och skapandet av nya arbetstillfällen.
 

Tillsammans med Norrsken hjälper vi nya entreprenörer

PwC samarbetar med stiftelsen Norrsken Foundation som stöttar entreprenörer inom teknik med inriktning mot social påverkan. Norrsken Foundation är ett av världens främsta nav inom Impact Entrepreneurship och dess medlemmar arbetar med tech för att göra världen till en bättre plats. På Norrsken House i Stockholm finns verksamheter som fokuserar på att påverka samhället positivt bland annat genom ny teknik. PwC hjälper Norrskensentreprenörerna med rådgivning inom våra olika kompetensområden.

– När ett bolag som PwC satsar på att stödja impact entreprenörer finns det en kompetens och skala som verkligen kan göra skillnad, säger Niklas Adalberth, grundare av Norrsken Foundation.

– Vi vill aktivt stödja ekosystemet inom Impact Entrepreneurship för att göra världen till en bättre plats, samtidigt som våra medarbetare ges möjligheten att verkligen ta tag i världens viktigaste utmaningar tillsammans med Norrsken, kommenterar Peter Nyllinge, styrelseordförande på PwC.

Angelica Berg, PwC, i podden "Vart är vi på väg?"

Hur och varför ska ett företag mäta den samhällseffekt man har?

Angelica Berg, Sustainability Specialist på PwC, svarar på frågorna under en live-inspelning på Norrsken Impact Week i podden "Vart är vi på väg?"

Lyssna på podden här
 

Utbildning – starka band till akademin

PwC bidrar till undervisningen och forskningen på landets universitet och högskolor. Vi erbjuder studenter uppsatspraktik på våra kontor runt om i landet och till Handelshögskolan i Stockholm har vi bidragit till en professur i redovisning och revision. Stockholm School of Economics Institute for Research (SIR) får stöd för sin forskning kring civilsamhällets ekonomi, organisering och utveckling.
 

Är du medveten om dina fördomar?

Ingen vågar erkänna. Men alla har dem. Fördomar. Om vår omgivning, om andra människor, om andra kulturer. Forskningen visar att även inom vårt undermedvetna tas yrkesmässiga beslut. Här skapas blinda fläckar - omedvetna fördomar som kan begränsa din syn och potentiellt påverka ditt beteende. Låter du blinda fläckar styra ditt beslut? På PwC har vi tagit fram "Blind spots training”- ett verktyg som medvetandegör alla dina fördomar och som hjälper dig att förstå dig själv- och andra. Ta kontroll över dina fördomar genom att göra fördomstestet här!

Gör fördomstestet >>

 

Kontakta oss

Karin Juslin

Karin Juslin

Director, Sustainability & Climate Change

Tel 0729-95 25 52

Johan Rippe

Johan Rippe

Partner Assurance

Tel 0709-29 11 88

Följ oss i sociala medier