Personalförmåner

Mer än bara lön: Utforska våra personalförmåner för en trivsam arbetsmiljö

Hos oss hittar du ett brett utbud av förmåner som är utformade för att passa just dig. Vi vet att alla är olika, och därför tycker vi att det är viktigt att erbjuda ett brett utbud av förmåner som uppskattas av våra medarbetare. 

Vi vet att nöjda och motiverade medarbetare är nyckeln till vår framgång. Genom att sätta ditt välmående i fokus kan vi tillsammans skapa en positiv arbetsmiljö och arbetssituation. De förmåner som vi på PwC valt att erbjuda är också noga utvalda för att de stödjer vårt syfte, vår ambition och vår övertygelse om att ditt välmående är grunden i vår affär. Vi värdesätter balansen mellan arbete och privatliv och har stort fokus på hållbara medarbetare och ett hållbart arbetsliv, som innebär att vi vill stödja både fysisk och mental hälsa. Förmåner är en viktig del av hela vårt erbjudande till dig som medarbetare.

Årsarbetstid
På PwC tillämpar vi årsarbetstid, vilket ger dig flexibilitet att anpassa arbetstiden efter dina individuella behov och livssituationer. Vår årsarbetstid ligger på cirka 1880 timmar per år, med en genomsnittlig veckoarbetstid på 38,12 timmar. Det innebär att vi har variation mellan 35-timmarsveckor och 40-timmarsveckor under året. Skillnaden mellan vår veckoarbetstid och den vanliga 40-timmarsveckan är mer än en månads arbetstid per år.

Permission
Du har rätt till permission vid blodgivning, flytt, med mera.

Hållbarhet 1 + 1
Vi vet att hållbara medarbetare bidrar till ett hållbart PwC, hållbara kunder och till ett hållbart samhälle. Därför erbjuder vi något som vi kallar för Hållbarhet 1+1 vilket  innebär att du får två betalda arbetsdagar per år att ägna åt samhällelig och personlig hållbarhet. 

En dag får du möjlighet att göra en samhällsinsats på eget initiativ, som att vara mentor, arbeta i ett soppkök, besöka skolor eller äldreboenden, plocka plast längs stränder eller andra viktiga aktiviteter för att bidra till ett bättre samhälle. Den andra dagen ägnar du åt vår personliga hållbarhet, med fokus på stärkt fysik, ökat mentalt fokus, balanserat förhållningssätt eller upplevelse av meningsfullhet.

Friskvårdsbidrag
Vi erbjuder ett ekonomiskt bidrag på 5000 kronor till friskvårdsaktiviteter som träning, hälsokontroller eller andra hälsofrämjande aktiviteter. Med hjälp av vår förmånsportal Benify är det nu ännu enklare att använda och administrera friskvårdsbidraget. Har du redan ett redan ett månadskort? Ingen fara, via Benify är det enkelt att använda friskvårdsbidraget till ditt befintliga månadskort.

Vi vill att du ska må bra på PwC. Du omfattas därför genom din anställning av en hälsoförsäkring och en vårdförsäkring i Skandia. Tillsammans skapar de en heltäckande lösning som säkerställer ett gediget omhändertagande av dig när du behöver hjälp.

Hälsoförsäkring
Hälsoförsäkringen har ett tydligt förebyggande fokus och innebär att du kan få hjälp redan innan du är sjuk. Om du till exempel har problem med värk i kroppen eller känner dig stressad, nedstämd, sover dåligt eller oroar dig över något, kan du få hjälp av en hälso- och rehabiliteringsvägledare som ger dig råd och som kopplar in rätt typ av hjälp. Du kan bland annat få samtalsstöd av psykolog, få hjälp av en sjukgymnast eller träffa en yrkesvägledare. Du kan också få besök av en ergonom som kommer till din arbetsplats och hjälper dig med praktiska tips och ergonomisk rådgivning utifrån dina besvär. Hälsoförsäkringen är helt kostnadsfri.

Vårdförsäkringen
Vårdförsäkringen innebär att du vid behov får tillgång till vård hos specialistläkare samt vård hos sjukgymnast, naprapat, kiropraktor och dietist. Du har möjlighet att få operationer och andra typer av behandlingar samt medicinsk rehabilitering. Vårdförsäkringen ger dig också tillgång till vård online för enklare besvär.

Förstärkt föräldralön

Vi stöttar dig i livets alla skeden. Om du ska vara föräldraledig har vi ett mycket bra erbjudande i vår föräldrapenning. Från PwC får du en förstärkt föräldrapenning som utgör ett komplement till föräldrapenningen från Försäkringskassan.

Det innebär att du kan få ut 90 procent av din lön i 180 dagar (sex månader).

Tjänstepension

Du som är anställd på PwC har tjänstepension. Det finns två tjänstepensionsplaner, ITP1 och ITP2. Vilken ITP-plan just du tillhör beror i de flesta fall på när du är född. Är du född 1979 och senare omfattas du av  ITP1 och är du född 1978 och tidigare omfattas du av ITP2. Läs mer om tjänstepension och vilka val du kan göra på www.collectum.se.

Digital pensionsrådgivning

Lifeplan: Som anställd hos PwC erbjuds du kostnadsfri placeringsrådgivning via Lifeplan. Lifeplan är en digital rådgivningstjänst som optimerar ditt pensionskapital utefter din specifika situation. Med Lifeplan blir det enkelt att göra ett aktivt val – på bara 10 minuter kan du vara igång.

Max Matthissen: Du som har rätt att växla lön eller bonus mot pension kan också få pensionsrådgivning via Max Matthiessen.

Löneväxling till pension

Vi erbjuder möjlighet att löneväxla till pension, vilket innebär att du avstår från en del av din lön innan inkomstskatten dras och därmed får möjlighet till en högre pension i framtiden. PwC har anlitat Max Matthiessen att förmedla och administrera våra tjänstepensioner och löneväxling.

Semesterväxling till pension

Har du outtagna semesterdagar som faller ut för betalning i samband semesterårets slut kan du få erbjudande att växla dessa till pension.

Bonusväxling till pension

Du som har rätt till bonus kan ha möjlighet att växla hela eller delar av din bonus till pension. 

Frivillig gruppförsäkring

En gruppförsäkring kan ge dig och din familj möjlighet till ökad ekonomisk trygghet till ett lågt pris. Som anställd har du möjlighet att ansluta dig till den frivilliga gruppförsäkringen som PwC tecknat med Skandia. I en gruppförsäkring kan en eller flera försäkringar ingå. Du väljer själv vilka du vill ha. Läs mer om det här

Lunchförmån
Din lunch är viktig. Ta tillfälle att umgås med dina kollegor, byt miljö för en stund och passa på att koppla av. Det gör dig gott, förebygger stress och gör att du orkar hålla fokus uppe hela arbetsdagen.

För varje vald månad får du ett belopp insatt på ditt lunchkort. PwC subventionerar en del av detta värde. Mellanskillnaden mellan det totala värdet och subventionen dras av från din nettolön. Subventionen är skattepliktig.

Terminalglasögon
När dina privata glasögon inte räcker till framför skärmen, bekostar vi ett par kompletta glasögon med dina styrkor anpassade efter skärmarbete. Glastyperna som ingår är enkelslipade glas närprogressiva glas och rumsprogressiva glas. En optiker gör bedömningen under en synundersökning vilka glas som passar ditt synfel och arbete bäst.

PwC bekostar din synundersökning hos en optiker.

Prenumeration på Dagens industri
Dagens industri rapporterar om det svenska och internationella näringslivet och utgör ett bra arbetsverktyg för att du ska kunna hålla dig uppdaterad på affärslivet som du verkar i och ha en aktuell och uppdaterad dialog med dina kunder. Vi vill göra det lättillgängligt för dig genom att erbjuda dig en kostnadsfri digital prenumeration på DI.

Personalbil
Personalbil är en förmån där PwC leasar en bil, men som du som anställd bekostar och nyttjar privat. Lösningen är emellertid helt kostnadsneutral för PwC.

Förmånscykel
Vi ser gärna att du ställer bilen och använder en cykel i stället för att ta dig till jobbet och erbjuder därför dig att leasa cykel med bruttolöneavdrag. Fördelen med detta är att kostnaden dras direkt från din bruttolön och resulterar i en lägre skattepliktig lön, vilket innebär att du som anställd betalar lägre inkomstskatt på din månadslön. Cykelförmån tas bara upp till beskattning för värdet av förmånen som överstiger 3 000 kronor per beskattningsår. Beroende på cykel ger det en besparing på 25-45 procent av förmånsvärdet.

Rabatter på kollektivtrafik
Via Benify kan du köpa årskort till förmånliga priser utan att behöva betala hela kostnaden direkt. Betalning sker i stället via nettolöneavdrag, med ett lika stort månadsavdrag för varje månad. Benify har samarbete med flera av landets kollektivtrafikleverantörer. Se utbudet av kollektivtrafikskort här.

Visste du att...

De mest populära rabatterna för PwC:s medarbetare

  • Biobiljetter: Man köper enkelt sin biobiljett rabatterat via Benify och det betalas via ett smidigt nettolöneavdrag.
  • Samsung: Rabatterade priser på allt från skärmar till vitvaror.
  • hotels.com: Hotels erbjuder över 200 000 hotell i mer än 60 länder. Oavsett om du reser i sista minuten, med familjen eller behöver ett hotell för din affärsresa, har hotels.com rätt hotell för dig.
  • Adidas: Fynda mode och träningskläder för alla.
  • Apoteksbeställningar: Välj mellan mängder av olika apotek och rabatter.

Kontakta oss

Louisa Elving

Louisa Elving

Reward Manager, PwC Sverige

Tel 0728-80 96 91

Följ oss i sociala medier