Student eller nyutexaminerad? Välkommen till din nya karriär

Oavsett hur din karriär ser ut i framtiden, vill vi vara med när den börjar

Gå direkt till avsnitt för: Student | Erfaren

Vill du student få förtur till reservplatser till våra seminarier?

Ikon som föreställer två personer som gör skillnad tillsammans
Var med och gör skillnad!

Företagskulturen är en viktig del av vår vardag. Vi arbetar för en trevlig arbetsplats där du känner dig involverad och trygg att bidra med dina perspektiv.


Ikon som föreställer en välmående medarbetare
Välmående

För att du ska utvecklas till din fulla potential är det viktigt med ett hållbart och balanserat arbetssätt. Därför lägger vi stor vikt vid ditt välmående.


Ikon som visar två händer som omfamnar ett hjärta
Vi uppskattar våra medarbetare

Du är vår viktigaste tillgång! Därför ser vi det som en självklarhet att visa uppskattning och kompensera alla våra medarbetare för ett fantastiskt arbete.


Möt dina framtida kollegor

"Jag är den märkliga kombinationen av en konstvetare och en skattejurist"
– Charlotta

"Det finns en varm kultur av att tillåta misslyckanden och en uppmuntran till lärande"
- Felix

"Det du lärt dig under sex år i linjen kommer du lära dig under ett år på PwC"
– Alexandra
 

PwC på insidan

Vi är proaktiva rådgivare med det gemensamma målet att påverka någonting större än oss själva. Tillsammans skapar vi långsiktigt hållbara resultat – för våra medarbetare, kunder och samhället i stort. Vill du veta mer om vad jobbet på PwC ger – och vad som krävs? Följ med Josefine, Simon och Patrick som delar med sig av sina erfarenheter på PwC

Företagstransaktioner eller AI-optimering? Hos oss är möjligheterna oändliga.

Vill du starta din karriär på ett av världens ledande revisions- och rådgivningsföretag? Hos oss får du möjlighet att vara med och göra skillnad både för våra kunder och samhället i stort. Oavsett om du intresserar dig för hållbarhet, AI eller siffror vill vi ge dig utvecklingsmöjligheterna för att du ska nå din fulla potential.

Träffa dina framtida kollegor

Som student kan du lära känna oss redan innan examen. För oss är det viktigt att vi finns där du befinner dig redan tidigt i karriären, därför ställer vi ut på mässor och medverkar på studentaktiviteter runt om i hela landet.

Rekryteringsprocess

För oss är det viktigt med en inkluderande rekryteringsprocess och därför använder vi oss av en rad olika metoder för att till en början kunna göra en objektiv bedömning. Vi lägger även stor vikt vid det personliga mötet för att få en uppfattning om vem du är och inte bara vad du kan. I den här filmen får ni möta Susanne Simkens, rekryteringschef på PwC, som berättar om vikten av en inkluderande rekryteringsprocess. 

Praktik och Internship

Vi erbjuder praktik och internship under både våren och hösten och varierar mellan 10 veckor och 6 månader. Du ansöker till våra internship via annonser, på samma sätt som vid en vanlig jobbansökan. Vi publicerar annonser löpande under "Lediga jobb". 

Vanliga frågor för dig som student

Kom ihåg att bifoga CV, personligt brev och betyg. Som nyexaminerad student behöver du även skicka in examensbevis. Ett personligt brev behöver inte vara långt utan det viktigaste för oss är att förstå din motivation för rollen och hur du kan bidra till PwC. Notera att vi inte tar emot CV via e-post.

Som en del av rekryteringsprocessen för våra juniora rekryteringar bjuder vi ofta in kandidater till en rekryteringsdag. En halvdag där kandidaten bjuds in till ett av våra kontor för att delta i flera intervjuer med representanter från PwC. Rekryteringsdagarna äger primärt rum under våren och höstens rekrytering. Observera att att den exakta strukturen och innehållet i en rekryteringsdag kan variera beroende på den specifika rollen på PwC.

Personliga intervjuer är en viktig del av vår rekryteringsprocess och du kommer att få genomgå olika varianter under processen. En variant är caseintervju, som används för att bedöma ditt analytiska tänkande och problemlösningsförmåga. Under case-intervjun får du presentera och lösa ett problem som är relaterat till verksamheten och branschen. En verksamhetsintervju används för att undersöka din kunskap, erfarenhet och intresse för tjänsten. Du får också göra en kompetensbaserad intervju med HR, där ditt tidigare genomförda personlighetstest ligger till grund. Intervjuerna kan ske i olika steg beroende på den specifika processen.

Vi använder arbetspsykologiska tester som en del av vår rekryteringsprocess. Det är en av flera metoder vi använder för att göra en så objektiv bedömning som möjligt. I våra juniora rekryteringar genomförs testerna i ett tidigt skede av processen. Vi rekommenderar att du sitter på en lugn och ostörd plats med bra internetuppkoppling när du utför testerna för att ge dig själv de bästa förutsättningarna. Vi samarbetar med testleverantören Aon som tillhandahåller testerna. Du vänder dig direkt till Aon innan utförande om du behöver extra tid vid testerna på grund av dyslexi/dyskalkyli.

När du söker en tjänst på PwC  behandlar vi personuppgifter om dig. Majoriteten av de personuppgifter vi behandlar lämnar du själv till oss men vi hämtar också in vissa personuppgifter om dig från andra källor.
Läs fullständig integritetspolicy vid rekrytering

Följ oss i sociala medier