Student

Opportunity of a lifetime

Vem är du, och vem vill du vara? Hos oss kan du hitta din egen karriärväg och satsa på att utvecklas. Din resa behöver inte vara lik någon annans, du får chansen att byta yrkesroll, jobba utomlands, få ett stort kontaktnät och lära dig nya saker varje dag.

Välj en karriär på PwC

PwC är marknadsledande inom revision, redovisning, skatte- och affärsrådgivning med 3 700 medarbetare på 100 kontor runt om i landet. Våra 50 000 kunder som omfattar allt från internationella storföretag till småföretag samt alla typer av organisationer och verksamheter inom offentlig sektor.

PwC Sverige delar kunskaper, erfarenheter och lösningar med 223 500 medarbetare i 157 länder inom det globala PwC-nätverket.

 

Lediga jobb


Våra jobbevents våren 2018

2018     Kontakta
18 april Morgondagens jurist Örebro Niklas Elofsson
15 maj Why PwC? Studentkväll på kontoret i Umeå Umeå Fanny Bygdén
16 maj Mingelkväll Linköping Annie Werlemalm

 

På gång – våra events

Vi är där för att vi vill träffa dig! Vi svarar gärna på alla dina frågor om oss, våra tjänster och allt möjligt du kan vilja veta om PwC. Kom förbi och snacka med oss!

Har du frågor om våra event eller vill anmäla ditt intresse hör av dig till kontaktpersonen för den aktuella regionen. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Tre helt olika vägval – möt våra medarbetare

loading-player

Playback of this video is not currently available

"Jag är något av en vinnarskalle"

Michal Herink jobbar som skatterådgivare på uppdrag i London.

loading-player

Playback of this video is not currently available

"Jag har alltid tyckt om siffror"

Lena Ek började som assistent och jobbar i dag som auktoriserad redovisningskonsult.

loading-player

Playback of this video is not currently available

"Jag får chansen att nörda in mig"

Caroline Engvall pluggade till ingenjör och hamnade i konsultvärlden.


Våra medarbetare har alla gjort en resa. Någon var journalist innan han blev managementkonsult. En annan flyttade hit från Indien. Och en tredje satsade på att starta mångfaldsprojektet PwC Include. Här möter du dem!

Cecilia satsade på parallella karriärer

Cecilia kombinerade elitsatsningen på dressyr med jobbet som revisor. Nu coachar hon unga killar och tjejer som kombinerar sina utbildningar med en ryttarkarriär.

Läs mer

Rohit kom till Europa
för att jobba med finans

Rohit flyttade från Indien till Europa för att lära sig mer om bank och finans. Han uppskattar variationen i arbetet eftersom alla företag är olika och att lära sig något nytt i varje projekt.

Läs mer

Karin har gjort
finansbranschen i USA

Karin var konsult i USA och reste över hela världen under några år. Hon är numera partner på PwC i Sverige och drivs av att hjälpa kunderna med deras frågeställningar.

Läs mer

Vilket område lockar dig?

Hos oss på PwC samsas olika yrkesroller. Vad vill du jobba med? Här kan du läsa om hur vardagen ser ut för en revisor, skatterådgivare eller redovisningskonsult.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Revision

Granskning som stärker kundernas verksamhet

Våra kunder vill ha en partner som lyssnar, är nyfiken och förstår deras utmaningar – både som individer och företag. Vårt jobb är att hjälpa var och en att få en tydlig bild av verkligheten. Som junior får du jobba i team med erfarna kollegor och kan snabbt få mer ansvar.
 

Vi arbetar efter olika metoder som är anpassade till vad det är för slags verksamhet. För finansiell verksamhet, ideella organisationer, ägarledda familjeföretag och multinationella bolag är det särskilda regler som gäller – vi har egna processer och verktyg för att säkerställa högsta kvalitet i alla led.

Som nyexaminerad civilekonom börjar du som junior revisor och blir del av ett litet team som ofta jobbar direkt mot kundens exekutiva ledning. Det gör att ditt personliga engagemang är lika avgörande som att du har den rätta kompetensen och snabbt lär dig mer om branschen.
 

Passar dig som:

 • gillar ordning och reda men är flexibel
 • vill bidra till utveckling av verksamheter
 • vill ha schyssta spelregler i samhället
 • är noggrann och lösningsorienterad
   

Läs mer om revision

”Ett väldigt rörligt och spännande jobb.”

Consulting

Rådgivning som ökar lönsamhet och skapar värde

Som rådgivare ska vi bidra med nya perspektiv som hjälper våra kunder att skapa värde, förebygga problem och hitta nya möjligheter. För att bli en skicklig konsult måste du vara intresserad av avancerad affärs- och verksamhetsutveckling.
 

Som konsult hos oss kan du få jobba med många olika områden och branscher – vi utmanar ständigt gamla sanningar, utforskar nya frågeställningar och erbjuder nya lösningar. Ofta krävs en kombination av spetskompetenser när det gäller styrning, verksamhetsutveckling och sådant som IT-effektivitet och organisationsfrågor.

Som junior inom Consulting blir du en del av ett team – ofta med fler juniorer under ledning av mer erfarna rådgivare – som har till uppgift att hjälpa kunderna att identifiera och hantera olika sorters risker, effektivisera eller utveckla verksamheten, öka lönsamheten på både kort och lång sikt eller att maximera värdet av en affär. Och kunderna kan vara allt från familjeföretag till internationella koncerner, börsbolag och myndigheter.

Bredden av branscher, verksamhetsformer och utmaningar ger dig många möjligheter att prova dig fram för att hitta en inriktning som inspirerar dig till fortsatt utveckling. Din chef hjälper dig att sätta upp individuella mål och nå dem.
 

Passar dig som:

 • gillar att skapa nätverk
 • är flexibel, kreativ och snabbtänkt
 • vill ha omväxling och högt tempo
 • tycker om att ifrågasätta och utmanas
   

Läs mer om consulting

loading-player

Playback of this video is not currently available

Skatterådgivning

Konsten att göra rätt

Alla företag och verksamheter ställs inför ett stort antal olika skattefrågor: Hur ska momsen hanteras på bästa sätt? Är det tull i ett eller flera led? Finns det anställda som är skrivna i andra länder? Det finns många intressanta aspekter och hos oss får du chansen att lära dig av landets absolut vassaste rådgivare.
 

Vårt mål är att företag, organisationer och ägare alltid ska betala rätt skatt – varken mer eller mindre. Det innebär att vi jobbar med alla typer av skatterådgivning och ständigt måste hålla oss ajour med både svenska och internationella skatteregler och lagar.

För dig som är junior innebär det att du får arbeta i team med mer erfarna kollegor men du kan snabbt få större ansvar och möjlighet att arbeta tillsammans med kollegor från PwC:s globala nätverk. Många skattefrågor kräver nämligen specialistkompetens inom ett visst område och där är vår internationella organisation en viktig tillgång.
 

Passar dig som:

 • gillar att skapa nätverk
 • vill ha omväxling och högt tempo
 • tycker om att vrida och vända på problem för att hitta flera lösningar
 • är noggrann och omsorgsfull
   

Läs mer om skatterådgivning

”PwC var intresserade av just mig och min kompetens, inte bara av någon som kunde fylla en plats.”

Riskhantering

Allt från analys till implementering

Risk är en naturlig del av nästan alla verksamheter, men en strukturerad riskhantering bidrar till att öka värdet på verksamheten. Vi hjälper företag och organisationer att minska risken för bedrägerier, dataintrång och felaktiga beslutsunderlag samtidigt som effektiviteten och den interna kontrollen ökar.
 

Under senare år har frågan om riskhantering fått ökat genomslag. Vi arbetar sedan länge med många olika typer av risker – allt från krishantering, insiderbrott och bedrägerier till att förebygga dataintrång, säkra den interna kontrollen och öka IT-effektivitet. Ofta rör det sig om komplexa perspektiv och därför har vi byggt upp en särskild enhet med en rad eftertraktade specialister.

Det innebär att det finns utrymme för många olika specialkompetenser – här arbetar internrevisorer tillsammans med IT-specialister, valutaexperter och ingenjörer. Vi arbetar också med att skapa egna processer och system för att stresstesta olika typer av verksamheter.
 

Passar dig som:

 • gillar att gå på djupet i ett ämne
 • tycker om att samarbeta med andra specialister
 • är noggrann och omsorgsfull
 • gillar att pussla ihop ledtrådar och lösa gåtor
   

Läs mer om riskhantering

”Jag visste inte att PwC behövde matematiker med kvantprofil.”

Redovisning

Administration, goda råd och experthjälp

För kunderna är bokföring, årsredovisningar och deklarationer viktiga för att styra och utveckla verksamheten. Ibland sköter vi till och med hela ekonomifunktionen och det gör att du kan få många olika roller. Vi har också utvecklat egna webbaserade tjänster och appar som gör vardagen enklare för våra kunder.
 

Visste du att vi är Sveriges största redovisningsbyrå? Därför är det också naturligt att vi utvecklar egna arbetsprocesser och effektiva stödsystem som underlättar vardagen för både våra kunder och oss. En affärsplattform som My Business gör det exempelvis mycket enklare för småföretag att hålla reda på sifforna och samtidigt få en bra överblick verksamheten.

Därför handlar jobbet allt mer om särskild rådgivning för att klara ut mer komplexa redovisningsfrågor, både åt små och stora företag. Det kan till exempel gälla momshantering, förestående börsnoteringar, omfattande omstruktureringar eller hur företaget väljer att förtydliga sina interna redovisningsprinciper i årsredovisningen – exempelvis runt hållbar utveckling, socialt ansvarstagande och kompetensförsörjning.

Som junior arbetar du antingen direkt i rapporteringen med sådant som bokföring, löneadministration och ekonomirutiner eller med årsredovisningar och utredande uppdrag för kvalitetssäkra olika rapporter.
 

Passar dig som:

 • gillar att göra siffror begripliga
 • tycker om att förklara svåra saker för andra
 • tycker om att se helheter och får överblick
 • har ett entreprenöriellt tänkande
   

Läs mer om redovisning

loading-player

Playback of this video is not currently available

Corporate Finance

Finansiering och lyckade affärer

En stor del av verksamheten handlar om att hjälpa ägare att köpa eller sälja olika tillgångar och kunderna kommer från alla olika branscher. Det innebär att du kan få jobba med butikskedjor och banker lika väl som kommuner och fastighetsbolag. Som junior jobbar du i team som leds av erfarna specialister.
 

Här handlar det framför allt om att hjälpa företagsägare genom hela transaktionskedjan – från analys, värdering och Due Diligence till rådgivning, avtalshantering och problemlösning i samband med företagsöverlåtelser, omstruktureringar och finansiering.

Men allt inom Corporate Finance handlar inte om att köpa och sälja företag. Du kan också få i uppdrag hjälpa till att värdera ett varumärke, se över ett stort fastighetsbestånd, förbereda en börsintroduktion eller arbeta med utredning av oegentligheter. Vi har en hel avdelning – Forensics – som jobbar med förskingring och bedrägerier, finansmarknadsbrott, korruptionsfall och antitrustärenden, obehöriga intrång och stöld av företagshemligheter.

Som junior jobbar du i team med mer erfarna kollegor och kan snabbt få utökat ansvar utifrån ditt eget intresse och inriktning. Självklart får du ständig kompetensutveckling och möjlighet till fördjupning i områden eller frågor som du brinner lite extra för.
 

Passar dig som:

 • gillar att lyssna och förstå andra
 • är nyfiken och uppskattar förändring
 • är analytiskt lagd och uthållig
 • uppskattar smarta lösningar
   

Läs mer om Corporate Finance

Din potential avgör din framtid hos PwC

Kanske har du utvecklat bra egenskaper och erfarenheter genom annat än studier? Vi söker efter potential i våra medarbetare och den kan uttryckas på många sätt. Självklart är din CV viktig men vi vill framförallt rekrytera människor utifrån deras utvecklingsmöjligheter.

Vi söker olika typer av människor och kompetenser.


Sju tips – sånt vi gillar i ditt CV

 • Nyfiken och flexibel
  Vi hoppas att du vill lära mer, utvecklas och kan hantera förändringar. 
 • Mod och vetgirighet?
  Komplettera ditt CV med ett personligt brev som berättar om hur du vill bidra. Har du ett drömprojekt eller något du vill förverkliga i livet.
 • Affärsmässighet 
  Du ska ha vilja och intresse att bidra till affärerna och hålla dig uppdaterad med vad som händer i näringslivet. Har du någon gång haft egen firma eller drivit olika projekt i studentvärlden.Har du haft förtroendeuppdrag?
 • Integritet?
  Det är viktigt för oss eftersom vi tar på oss ett stort ansvar gentemot våra klienter. 
 • Konsten att hantera relationer och skapa dialog
  Har du många vänner eller influencer i sociala medier. Kan du kommunicera dina idéer och har du förmågan att övertyga andra?
 • Inte bara betyg
  Självklart behövs bra studieresultat men vi värderar också om du arbetat extra eller pluggat utomlands. Extraknäck? Språkresor? Scoutläger?
 • Lagspelare eller ledare?
  Kan du leda eller driva framgång tillsammans med andra är det ett plus. Förflutet som idrottsledare, ridlärare, discjockey eller scout?

Håll dig uppdaterad

Det finns många möjligheter att träffa oss som jobbar på PwC. Vi är ofta ute på olika events – ta en titt i vårt kalendarium för att se om vi är på väg till din stad. Du kan även prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följa oss i sociala kanaler.

Signa upp för nyhetsbrev

Nyfiken på framtidens jobb? Vill du gå på våra events? Vara med i våra tävlingar? Gå med i PwC Student och håll du koll på vad som händer hos oss.

Personuppgifter

Följ PwC Karriär på Facebook och Instagram

Kontakta oss

Här kan du första hand maila oss om du har en fråga som är knuten till din region.

Fanny Bygdén

Fanny Bygdén

Norra Sverige inkl Gävle/Dala

Emelie Norling

Emelie Norling

Stockholm

Annie Werlemalm

Annie Werlemalm

Mellansverige

Rasmus Carlsson

Rasmus Carlsson

Västra Sverige

Ida Axelsson

Ida Axelsson

Södra Sverige

Har du en generell fråga?

Kontakta oss via formuläret nedan.

By submitting your email address, you acknowledge that you have read the Privacy Statement and that you consent to our processing data in accordance with the Privacy Statement (including international transfers). If you change your mind at any time about wishing to receive the information from us, you can send us an email message using the Contact Us page.

Kontakta oss

Sara Järdler
Head of Employer Branding
Tel 0709-29 28 95
Email

Följ PwC Karriär