Johan Jerresand

Johan Jerresand

Finance Transformation Digital Lead, PwC Sverige

Johan hjälper ekonomifunktioner med automatisering av processer samt digitalisering av IT-stödet i molnet. Han har också ett fokus på att ge morgondagens ekonomifunktion ett stöd i sin roll som business partner. Han hjälper dig att skapa kontroll över verksamhetens samlade informationstillgång och att analysera och visualisera den. 

Kontaktuppgifter

Tel 0709-29 10 02

Email

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

Den största utmaningen är att man har en så omfattande digital skuld att betala vilket inkluderar kompetens och förmåga att hantera den digitala skulden. Samtidigt väljer framtida medarbetare avdelningar eller andra organisationer med högre digital mognad för att snabbare utvecklas i rätt riktning. Det finns en stor möjlighet här och nu då möjligheterna är bättre än någonsin att bygga en ny och digitaliserad ekonomi och finansfunktion som drar nytta av de teknologiska språng som skett den senaste tiden.

Vad gör du på fritiden?

Umgås i huvudsak med familj och vänner. Hela familjen tycker om att resa och se världen. Försöker också prioritera att komma ut och springa ett par gånger i veckan eller ta lite längre promenader längs havet och spela tennis för att upprätthålla lite av förmågan från unga år. Jag spelar gärna golf när vädret tillåter och åker till snön för att åka skidor som jag inser att jag har lite av en passion för.

Johan Jerresand
Foto Johan Jerresand

Född och uppvuxen

Jag är född och uppvuxen på en liten ort på västgötaslätten slätten med begränsat utbud av fritidsaktiviteter vilket ledde till att idrott (fotboll, bordtennis, tennis, golf) tog all min fritid i anspråk.

Kompetenser

  • Finance technology
  • Information management
  • Performance management
  • Data warehousing
  • Analytics
  • Data governance 
Följ oss i sociala medier