Josefina Sandman

Josefina Sandman

Management Consultant, Manager ESG Strategy & Transformation, PwC Sverige

Projektledare för ESG transformationer och ESG Due Diligence. Leder även PwC:s ESG Transformationsteam. Jag leder gemensamma kund- och PwC-team där vi tillsammans definierar utmaningarna och leder teamen att lösa utmaningen på bästa sätt. Mitt ledarskap utgår ifrån transparens och inkludering. Tillsammans måste vi ha kul i teamet, lära oss nya saker och utmanas! Då når vi nya höjder tillsammans och gör skillnad.

Kontaktuppgifter

Tel 0729-80 94 42

Email

Vilka utmaningar och möjligheter har företagen som du arbetar med?

Många av våra kunder ser ESG som både komplext och utmanande, men det är nu man måste välja om man vill använda ESG för att driva förändring. Det gäller att bestämma sig huruvida man vill använda ESG som en strategisk och kommersiell positionering för att uppnå värdeskapande.

Hur hjälper du PwC:s kunder?

Jag är generalist med många områden som specialistkunskaper. Min absoluta kärnkompetens är att bryta ner "utmaningar" i konkreta, genomförbara transformativa handlingar. Jag hjälper våra kunder med bland annat omfattande ESG-transformationer, ESG Due Diligence och mognadsanalyser inom ESG. En stor del av arbetet inkluderar projektledning, mobilisera rätt team, leda och facilitera workshops samt implementera operativmodeller. 

"Hur upptagen du må vara, finns det alltid 5 minuter för att se till och lyssna på dina medmänniskor, kollegor och vänner."
Josefina Sandman

Född och uppvuxen

Jag är född i Helsingborg, men uppvuxen i Sverige, Tyskland, Saudiarabien, Belgien Österrike och Frankrike. Jag är i hjärtat en skåning, men vill fortsätta att upptäcka världen och bo i olika länder.

Vad gör du på fritiden?

Just nu renoverar jag ett hus från 1875 i Kullabygden i Skåne. Det är kul, frustrerande och väldigt smutsigt! När jag inte renoverar, så älskar jag att uppleva saker, stora som små och besöka platser i Sverige och utomlands, ett nytt museum som Pilane eller Grimeton, men likväl en härlig vandring eller bara skörda lite från en balkonglåda. Att uppleva ger mig så mycket avkoppling och energi och vill gärna upptäcka tillsammans med tjejgänget, min sambo eller mina vänner.

Josefina Sandman, PwC
Josefina Sandman, PwC
Följ oss i sociala medier