Tim Danielsson

Tim Danielsson

Manager, Management Consulting, PwC Sverige

Tim Danielsson jobbar som managementkonsult och fokuserar på HR-frågor, både i samband med sammanslagningar och separationer av bolag (M&A) samt vid börsnoteringar (IPO) och i samband med rekrytering/talent management. Hans roll är att stötta kunderna i HR Due Diligence, utveckla operativ modell för HR, analysera företagskultur och designa rekryteringsstrategier. 

Kontaktuppgifter

Tel 0728-80 99 80

Email

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

– Pandemin och globaliseringen stöper om hela HR-landskapet i grunden. Lägg därtill den extrema digitaliseringstakten och en tydlig bild framkommer där företag och organisationer står inför helt nya utmaningar och möjligheter. Lyckas man som organisation hantera dessa faktorer på ett effektivt sätt kan man få en otrolig konkurrensfördel.

Kompetenser

  • Stöttar kunder vid implementering av rekryteringsprocesser och -strategier
  • HR och Cultural Due Diligence
  • Att jag är trespråkig och har bott i tre europeiska länder ger mig en god förståelse för utmaningar samt specifika kulturella skillnader mellan länder, vilket är viktigt för projekt i en internationell kontext

"Företagskultur är komplext och tar väldigt lång tid att förändra, men många av de största kulturkrockarna vid en sammanslagning kan undvikas om man är medveten om utmaningarna på förhand. Ett strukturerat People in Deals-arbete får medarbetarna med på tåget i stormiga transaktionsprojekt och ökar chansen att affären blir lika framgångsrik som i de optimistiska prognoserna."
Tim Danielsson

Var är du född och uppvuxen?

– Jag är född och uppvuxen i München. Har även bott i Hamburg, Frankfurt och Paris. Jag flyttade till Göteborg 2021.

Vad gör du på fritiden?

– Jag spenderar så mycket tid som möjligt med min fru och våra två söner som ser till att det aldrig blir tråkigt. Sport har en central plats i mitt liv och hjälper mig att rensa tankarna. Jag tackar aldrig nej till en läcker whiskey sour och kockar väl en passabel "Pasta al Ragù". Då jag är från Bayern investerar jag mycket tid för att våra pojkar ska få lära känna traditioner från sitt andra hemland.

Följ oss i sociala medier