Är din scaleup Sveriges nästa unicorn?

Oavsett var din scaleup befinner sig på tillväxtresan har vi rådgivning som tar företaget till nästa nivå.

Stockholm är en drömstad för startups

Har du stora planer för din scaleup? Då är du verksam i rätt land. Med startup-succéer som Klarna, Skype och Spotify kallas Sverige numera för Europas unicorn-fabrik. Gemensamt för dessa dollarmiljardbolag är en snabb och spännande tillväxtresa i en värld fylld av utmaningar. 

Med rätt rådgivning har du ett försprång oavsett om du befinner dig i startgroparna eller redan är på väg att spränga den åtråvärda miljardgränsen. 

Sverige har en av världens sundaste ekosystem för entreprenörer och Stockholm har efter Silicon valley fler unicorns per capita än någon annan stad.

En orsak till Sveriges succéer är att svenska entreprenörer vågar satsa på sina affärsidéer. Sveriges välutvecklade infrastruktur har skapat bra förutsättningar för nystartade företag och entreprenörer genom till exempel

  • snabb bredbandsuppkoppling
  • sociala skyddsnät
  • möjlighet till finansiellt stöd
  • tillgång till utbildning. 

Att den svenska marknaden är liten gör dessutom att många svenska startups har globala ambitioner redan från start, vilket stärker förutsättningen att nå unicorn-status. Det är alltså en rad långsiktiga satsningar som har öppnat upp för dagens kreativa och tech-fokuserade entreprenörskap som kännetecknar svenskt företagande.
 

Världkarta

Ta del av PwC:s globala nätverk

Vårt nätverk sträcker sig över hela världen och vi har team som jobbar dedikerat med rådgivning mot nystartade och expanderande företag. Flera av våra medarbetare har själva arbetat på en startup och vissa har varit med och grundat sitt eget företag innan de anslöt sig till PwC.
Ta reda på mer

Våra samarbeten, program och nätverk för startups och scaleups

Behöver du hjälp att nå företagets sanna potential? PwC är med och driver en rad olika initiativ som ska hjälpa startups och scaleups att växa säkert och hållbart. Kontakta oss för att ta reda på mer om vilka initiativ som kan passa dig.

"Engagemanget för framtidens näringsliv sitter i väggarna på PwC."

Henrik Magnusson Luther , partner och ansvarig för PwC Sveriges arbetsgrupp mot startup and scaleup-bolag.
kollegor i möte på kontor

Findec - nätverkshubben för startups inom fintech

PwC värnar om den svenska fintech-branschens utveckling. Därför samarbetar vi med den svenska startup-hubben Findec och driver ett unikt acceleratorprogram för unga fintech-bolag. Deltagarna erbjuds mentorskap, rådgivning och coachning som ger verktygen de behöver. Utöver acceleratorprogrammet deltar PwC på Findecs events och gör PwC:s nätverk tillgängligt för Findec-medlemmar. 

Norrsken Foundation

PwC och Norrsken Foundation i samarbete för att göra skillnad

Norrsken Foundation är ett av världens främsta nav inom Impact Entrepreneurship, med en rad medlemsbolag med den gemensamma nämnaren att de arbetar med tech för att göra världen till en bättre plats. PwC var rådgivare till Norrsken redan vid etableringen och bildandet av stiftelsen 2016 och nu tar vi nästa steg med ett strategiskt samarbete. Hösten 2018 inleddes ett samarbete om att PwC hjälper medlemsföretagen med rådgivning.

Läs mer om samarbetet med Norrsken Foundation

Slush på scen

Slush Small Talks utvecklar ekosystemet för startups

Slush Small Talks är en etablerad och självklar mötesplats där startups knyter kontakter med intressenter och tar del av intressanta perspektiv och samarbeten.  PwC är global sponsor sedan 2015 och Slush Small Talks i Stockholm är ett samarbete mellan Slush, PwC, lndustrifonden och Sting. Syftet är att utveckla ett ekosystem för startups runt om i världen och stödja de mest lovande företagen från dag ett till börsintroduktion och därefter.

Läs mer om samarbetet med Slush Small Talks{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}

Kontakta oss

Henrik Magnusson Luther

Henrik Magnusson Luther

Revision, PwC Sverige

Tel 010-213 37 29