Underhållning och media

Digitaliseringstakten inom media- och underhållningsbranschen ökar nu med en svindlande fart. Hur påverkas branschen? Vilka nya utmaningar och möjligheter väntar runt hörnet?

Den digitala transformationen påverkar aktörer inom media- och underhållningsbranschen på olika sätt. Medier som tidningar, radio, teve, bio, spel, internetbaserade streamingtjänster och annonsering står inför olika utmaningar och möjligheter. Det sker en kraftig tillväxt inom segment som virtual reality, streamade videotjänster, e-sport och datorspel medan satellit och kabel-tv, nyhetstidningar, magasin och bio står inför stora utmaningar. Covid-19 och dess konsekvenser har påskyndat den digitala utvecklingstakten och nya kundbeteenden och konsumtionsmönster.

Vad kan du få hjälp med?

Vi hjälper dig att utvärdera olika alternativ ur flera perspektiv – strategiskt, finansiellt eller regulatoriskt. Det kan handla om att stöpa om traditionella affärsmodeller till digitala, använda nya tekniska lösningar med ökat kundfokus, se över ägarstrukturen och eventuella partnerskap. Kanske måste man förändra organisationskultur eller säkerställa rätt kompetens eller att lagar och regler följs. Till ditt förfogande står välmeriterade svenska specialister och ett internationellt nätverk av revisorer och rådgivare som dagligen arbetar med medieföretagens villkor.
 

PwC:s Global Entertainment & Media Outlook 2022-2026 visar:
Nu växer VR till mångmiljardaffär


Ekonomi och skatt inom e-sport

Precis som traditionella sporter omfattas självklart även e-sport av de lagar och regelverk som finns inom till exempel skatteområdet. E-sport är precis som traditionell professionell sport ofta internationell vilket kan innebära särskilda utmaningar för såväl spelare som för de företag och andra intressenter som verkar inom och i anslutning till e-sport.

För att du som spelare eller content creator ska kunna fokusera än mer på din karriär erbjuder PwC tjänster som ger dig trygghet och gör det lättare att leva upp till de lagar och regler som finns både i Sverige och utomlands.

Den starka tillväxten på e-sportmarknaden gör att allt fler företag och investerare söker möjligheter att engagera sig i branschen. Oavsett vilken typ av engagemang som är aktuellt hjälper PwC gärna till när det gäller ekonomi och skatter.

Så här kan vi hjälpa dig

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Kontakta oss

Erik Wall

Erik Wall

Partner Strategy&, PwC Sverige

Tel 0709-29 31 25

Följ oss i sociala medier