Jobba som affärsrådgivare

Som affärsrådgivare hjälper du kunden att leda verksamheten framåt inom frågor som till exempel digitalisering, hållbarhet eller tillväxt

Vill du vara med och utveckla morgondagens företag och organisationer? Vill du bidra till ett hållbart näringsliv? Då är det affärsrådgivare du ska bli!

Vad gör en affärsrådgivare?

Rollen som affärsrådgivare är bred och du kan välja mellan många olika specialistinriktningar. Oavsett om du är nyfiken på teknik, hållbarhetsregelverk eller kundupplevelser så arbetar du strategiskt för att lösa kundens nuvarande och kommande utmaningar.

Som rådgivare hjälper du företag och andra organisationer att till exempel

  • skapa hållbara affärsmodeller
  • navigera risker och komplexa regelverk
  • växa och skapa konkurrensfördelar.

Affärsrådgivarens vardag – allt från riskminimering till hållbarhetsmaximering

Den digitala utvecklingens omedelbarhet, den globala handelns utmaningar och hotet från klimatförändringar gör affärer alltmer komplexa. Men förändringarna i vår omvärld skapar inte bara nya utmaningar utan även möjligheter. Som affärsrådgivare hjälper du dina kunder att se de här möjligheterna – och vägleder dem i en positiv riktning.

Hur är det att jobba som affärsrådgivare på PwC?

Att arbeta som rådgivare på PwC beskriver många som en möjlighet att få vara med och göra skillnad. Du uppmuntras till att bidra med dina egna perspektiv till team-arbetet och ditt engagemang är viktigt. I många uppdrag samarbetar du med kollegor från andra delar inom PwC, och du kommer att lära dig mycket! PwC har projekt som utmanar och skapar möjligheter att utvecklas, bygga långvariga relationer och göra skillnad på riktigt.
Lediga jobb

En karriär inom affärsrådgivning

Plugga till affärsrådgivare

Vägen till att bli affärsrådgivare kan se ut på många olika sätt. Eftersom rollen är så bred och har många olika inriktningar, så finns det många lämpliga utbildningar att välja mellan. Till exempel kan du studera ekonomi, marknadsföring, hållbarhet eller juridik.

Junior affärsrådgivare

Som junior affärsrådgivare tillhör du ett team som leds av en mer senior kollega. Vår ambition är att du provar på flera olika roller och arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och drivkrafter. Då får du chans att lära dig samtidigt som du kanske upptäcker vilket område du brinner mest för. 

Erfaren affärsrådgivare

Som erfaren affärsrådgivare har du förmodligen specialiserat dig inom något av våra områden, driver egna kunduppdrag eller är ledare inom ett team. Även du som är mer erfaren har möjlighet att delta i olika  utbildningsinsatser och lära nytt av dina kollegor. 

Natalia Lopez, affärsrådgivare på PwC

Möt Natalia Lopez, en av våra affärsrådgivare på PwC

Natalia är en mångfacetterad hållbarhetsrådgivare och en viktig del av vårt hållbarhetsteam där hon driver vår rådgivning om cirkulär ekonomi.

– Jag valde PwC eftersom mitt syfte i livet är att göra världen till en bättre plats. Här omges jag av smarta och drivna personer som, utöver allt annat, delar samma mål. Som ett internationellt bolag är det dessutom så enkelt att samarbeta med kollegor i andra länder för att få betydande insikter om omvärlden.

Affärsrådgivarens vardag – allt från riskminimering till hållbarhetsmaximering

Den digitala utvecklingens omedelbarhet, den globala handelns utmaningar och hotet från klimatförändringar gör affärer alltmer komplexa. Men förändringarna i vår omvärld skapar inte bara nya utmaningar utan även möjligheter.

Som affärsrådgivare hjälper du dina kunder att se de här möjligheterna – och vägleder dem i en positiv riktning.

Följ oss i sociala medier