PwC på Sime

Årets stora händelse för dig som vill vara med och göra skillnad!

PwC:s agenda på Sime 2017

Självklart var PwC på plats på Sime förra året och i deltagarna fick ta del av massor av spännande insikter. Sime var uppdelat i summits (200-400 personer) och expert talks (30-80 personer). Här kan du ladda ner rapporter och fördjupningsmaterial kring ämnena från eventet.

 

15 november, Cirkus, Stockholm

 • Main stage 15.30: PwC pratar om IT-säkerhet tillsammans med namnkunnig samhällsdebattör
 • Digital Marketing Summit 12.00-14.00: PwC/Ponds Richard Nordlund om Brand building in the digital age

 

16 november, Epicenter, Mäster Samuelsgatan 36, Stockholm

 • Cyber security 11.00-12.00
 • Future of health summit 10.30-12.30
 • Future of shopping 10.00-12.00
 • Brand building in the digital age 11.00-12.00
 • Digital transformation leadership summit 13.00-15.00
 • Workforce of the future (expert talk) 13.00
 • Hur kan vi påskynda digitaliseringen i offentliga sektorn?
  Digitalizing the public sector 14.00
 • The future of design and  thinking 14.00loading-player

Playback of this video is not currently available


Välkommen till Sime 2017 med PwC

Sime är norra Europas största konferens om transformationer och digitala möjligheter. Här pratar vi om hur företag och organisationer kan skapa nya affärer i den nya tiden.


PwC på Sime 15 november 2017

Main stage

PwC:s IT-säkerhetsexpert diskuterade cybersäkerhet på geopolitisk nivå med med Maria Rankka från Stockholms Handelskammare och CNN:s Laurie Segall inför ett fullsatt Cirkus.

Digital marketing summit

Hur viktigt är varumärket på C-suite-agendan?

• Vem är kärnan i din varumärkesplattform - du eller dina kunder?

• Att aktivera ett varumärke i den digitala eran. Gamla sanningar omprövas, nya strategier gäller.

• Hur ska vi närma oss varumärkesbyggandet?

Fredrik Lindblad, PwC

Richard Nordlund

Richard är varumärkesstrategiskonsult på PwC/Pond. Richard har varit verksam i Stockholm, London och New York och har arbetat med varumärkespositionering för bl a Skype, Spotify, Google, American Express, Pepsi, Pernod Ricard och Sandvik. Enligt Richard är ditt varumärke det enskilt viktigaste verktyget för att driva organisatoriskt förtroende och kreativitet.

Pond slår sig ihop med PwC.

Digital transformation leadership summit

PwC:s Fredrik Lindblad on Navigating disruptive transformation:

 • The secret sauce - driving digital by focusing on humans
 • Understanding real customer passion
 • Why diversity wins (if it's diversity 2.0)
 • The always in beta paradigm
 • Why being a fast follower is not enough

 


Fredrik Lindblad, PwC

Fredrik Lindblad

Digital Transformation Leader, PwC

Fredrik Lindblad leder PwC:s arbete kring digital transformation. Med 19 års erfarenhet och med fokus på kundernas digitala resa delar han med sig av de viktigaste insikterna i hur företag bör agera för att lyckas, från strategi till genomförande.

Fördjupa dig i området

Rapport om digital transformation
Digital IQ

 

loading-player

Playback of this video is not currently available


Digital health summit

PwC är engagerade i framtidens e-hälsa. På Sime:s Digital Health Summit är vi med och samtalar kring flera ämnen inom huvudpunkterna:

10.30 Navigating the new health galaxy
10.45 Investing in the future of health
11.00 Overcoming the hurdles in the health care system
11.15 Scale up Case safari Future of Health
11.45 Upgraded humans or Frankenstein’s monster?
12.00 Artificial intelligence in healthcare - hope or hype?
12.15 Innovation models in digital health


Fredrik Lundgren, Pond/PwC

Ulrika Andersson

Specialist inom digital hälsa, PwC

Ulrika har över 15 års erfarenhet av att utveckla verksamhetsmodeller och driva projekt avseende allianser, integrering och separationer globalt, både inom näringslivet och som konsult. Ulrika är ansvarig partner för Future of Health, som driver innovativ teknisk utveckling inom distansvård.


Fredrik Lundgren, Pond/PwC

Sarah Lidé

Specialist inom digital hälsa, PwC

Sarah Lidé är branschspecialist inom hälso- och sjukvård på PwC, och hon följer de senaste trenderna och utvecklingen inom ett brett spektrum av branscher. Hon har lett strategiska processer, genomfört presentationer av trender och omvärldsanalys på olika konferenser och seminarier, och fått ett antal artiklar publicerade kring ny teknik, hälso- och sjukvård och life science.

The future of shopping summit

Hur kan e-handeln anpassa sig till morgondagens kunder?  Vi köper inte längre en produkt, vi identifierar oss snarare med ett varumärke. Det är runt varumärket man måste bygga sitt innehåll, sin digitala närvaro, för att lyckas.

Petra Stenqvists presentation "Everything changes/Nothing changes" handlar om att sätta människan i centrum och verktyg för att förutspå framtiden inom handeln och den dynamiska omvärlden.

 

 Ämnen som kommer behandlas

 • Makro and and mikro trender

• Ny teknologi och social förändring vs mänskliga drivkrafter

• Shopping och beteenden

• En snabbövning "Vad om" med olika scenarier som driver förändring och trender. "Simplify My Life", "Quest for Experience" och "Conscious Consumption". Illustrerad med verkliga exempel.

 


Petra Stenqvist

Petra är Chief Experience Officer på PwC/Pond. Hon påbörjade sin digitala karriär för drygt 20 år sedan. Under hela sin karriär har hon grundat framgångsrika digitala byråer. 2011 började hon på PwC/Pond. Hennes kundlista är lång med fokus på detaljhandel och ehandel. H&M, Lindex, Ellos, KappAhl, Stadium och Åhléns är några av dem. Hon har också erfarenhet från mediebranschen, bl a ett digitalt magasinprojekt för Bonnier i San Francisco.


Johan Sjöberg

Johan har jobbat med några av Sveriges största varumärken som H&M, ICA, Stadium och Urbanears. Hans expertkunskaper inkluderar digital strategi, ecommerce och användarupplevelser. 

The future of design and thinking

Expert talk med Fredrik Lundgren

Design skapas inte med automatik efter en vd-presentation eller när konsulterna lämnat företaget. Vi måste utbilda projektledare i att hantera design processer i stället för att bara leda projekt.


Fredrik Lundgren

Creative Leader på PwC/Pond som är en del av PwC:s nätverk. 

Fredrik har jobbat med kända varumärken som H&M, LEE, Scania och Puma. Han har vunnit internationella utmärkelser som The Webby award, The One Club och Cannes Lions.


Jonas Lidman

Head of Business Development på PwC/Pond
som är en del av PwC:s nätverk.

Jonas är specialiserad i området där kommunikation, business och teknik möts och har jobbat  med företag som SVT, Visit Sweden, Mondelez and svenska underrättelsetjänsten. Han är dessutom föreläsare på Berghs, Hyper Island och Umeå Universitet.


loading-player

Playback of this video is not currently available


Cybersäkerhet och digital trust

Expert talk med Johan Wiktorin 16:e november

Informations- och IT-säkerhet – cyber security – handlar om att skapa rätt förutsättningar för din verksamhet i en värld under ständig förändring. En stark drivkraft i denna förändring är digitaliseringen som skapar nya förutsättningar inom både privat och offentlig sektor. Vi får hela tiden anpassa oss efter nya arbetssätt, spelregler och affärsmodeller. Den digitala transformeringen ger oss oändliga möjligheter, samtidigt som den för med sig nya risker.

 


Johan Wiktorin, PwC

Johan Wiktorin

En av Sveriges största försvarsbloggare, en av Sveriges mest framträdande säkerhetsexperter och ett välkänt namn i debatten kring säkerhetsfrågor. 


loading-player

Playback of this video is not currently available


Fördjupa dig om cybersäkerhet

Läs mer på våra sidor om cyber security.


Hur kan vi påskynda digitaliseringen inom den offentliga sektorn?

Hur kan vi påskynda digitaliseringen i den offentliga sektorn?

Sverige har sämst tempo i den digitala utvecklingen inom hela EU. Vi har långt kvar för att nå regeringens mål att vi ska bli världsbäst på digitalisering. Även om det ska etableras en digitaliseringsmyndighet och regeringen adresserar legala hinder och försöker få till strukturer för samordnade tjänster går det trögt. Vad mer behöver vi göra för att få fart på utvecklingen? Måste vi ompröva vår ledstjärna "digitalt som förstahandsval" och istället prata om "digitalt som endaval" för att vi på allvar ska kunna ompröva gamla sanningar? 

Välkommen till ett expert talk där vi tillsammans diskuterar den digitala utvecklingen inom den offentliga sektorn.


Rolf Rosenvinge, PwC

 

Anders Christensson

Anders Christensson är konsult och branschansvarig för offentlig sektor inom PwC. Anders möter dagligen osäkerhet hos flera offentliga aktörer om hur man ska ta sig an "digitaliseringen"; vissa har en tydlig bild inom ramen för sitt mandat men många trevar fortfarande för att hitta målbildsformulering och formera i sitt utvecklingsarbete

loading-player

Playback of this video is not currently available

Workforce of the Future - om framtidens arbetskraft och AI 

Vi lever genom en grundläggande omvandling i vårt sätt att arbeta. Automatisering och robotar ersätter mänskliga arbetsuppgifter och förändrar de färdigheter som organisationer efterfrågar hos medarbetarna. Dessa omväxlande förändringar leder till omfattande organisatoriska utmaningar och sammanfaller i en tid då företagen måste navigera runt disruptiva affärsmodeller och politiska och samhällsomvälvningar. Hur kan framtiden se ut?

I denna workshop kommer vi att utforska fyra framtidsscenarier för 2030. Du kommer att ta del av högintressanta insikter kring hur du bäst kan förbereda dig för framtidens arbetskraft.


Fredrik Lundgren, Pond/PwC

Jennifer Florido

Jennifer har varit verksam som managementkonsult i 10 år i bl a London, Spanien och Sverige. Jennifer har hjälpt kunder att hantera oförutsägbara förändringsprojekt - från Lehman Brothers fall till Ebolas utbrott i Västafrika. I den digitala eran, där förändringen är exponentiell, hjälper Jennifer PwC:s kunder genom att koppla samman människor, stora idéer och pragmatiska lösningar.


Fredrik Lundgren, Pond/PwC

Jessica Carragher-Wallner

Jessica har varit verksam i tio år både inom både privat och offentlig sektor. I dag hjälper hon PwC:s kunder genom de förändringar som ofta orsakas av den digitala eran inom områden som framtidens arbetskraft, mobilityfrågor och ledarskap. I den digitala eran finns det ett behov av att förstå hur man ska reagera och leda. Det är svårt att förutsäga framtiden, men du kan lära dig att vara mer förberedd på ett mer kundorienterat sätt.

Fördjupa dig i området

Ta del av PwC:s djupanalys där framtidens arbetsmarknad målas upp.

 

Ladda ner rapport framtidens arbetstagare

Kontakta våra specialister

Kontakta oss

Fredrik Lindblad

Fredrik Lindblad

Front Office Transformation & New Business, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 18

Följ oss i sociala medier