Jobba med hållbarhet

Som hållbarhetsrådgivare hjälper du kunden att skapa hållbara affärer genom strategier, rapportering och omställningsfrågor

Vilken värld vill du lämna efter dig? Som hållbarhetsrådgivare brinner du – precis som vi – för att forma en bättre värld genom ett hållbart näringsliv.

Vad gör en hållbarhetsrådgivare?

Rollen som hållbarhetsrådgivare är mångsidig. Möjligheterna för att specialisera sig är stora. Oavsett om du är intresserad av hållbar strategi, hållbarhetsrapportering, grön finansiering eller sociala frågor har du en viktig roll i att skapa morgondagens företag. 

Som hållbarhetsrådgivare hjälper du till exempel företag och organisationer att

  • utveckla hållbara strategier och affärsmodeller

  • skapa hållbarhetsrapportering

  • navigera regelefterlevnad

  • driva hållbar transformation.

Hur är det att jobba med hållbarhet på PwC?

Att arbeta som hållbarhetsrådgivare på PwC handlar om att skapa en bättre värld för framtida generationer – genom ett hållbart näringsliv. Projekten du arbetar med varierar. Ena veckan utvecklar du en hållbarhetsstrategi. Nästa vecka granskar du en hållbarhetsrapportering och analyserar data. Med tiden hittar du vilken inriktning som är rätt för dig.

Lediga jobb

En karriär inom hållbarhet

Plugga hållbarhet

Vägen till att bli hållbarhetsrådgivare kan se ut på många olika sätt. Eftersom rollen är bred och har många olika inriktningar, finns det flera lämpliga utbildningar att välja mellan. Till exempel kan du studera ekonomi, hållbarhet eller juridik.

 

Junior hållbarhetsrådgivare

Som junior hållbarhetsrådgivare tillhör du ett team med olika specialistkompetenser.

Erfaren hållbarhetsrådgivare

Som erfaren hållbarhetsrådgivare har du förmodligen specialiserat dig inom något av våra områden, driver egna kunduppdrag eller är ledare inom ett team.

Natalia Lopez, affärsrådgivare på PwC

Möt Natalia Lopez, en av våra hållbarhetsrådgivare på PwC

Natalia är en mångfacetterad hållbarhetsrådgivare och en viktig del av vårt hållbarhetsteam där hon driver vår rådgivning om cirkulär ekonomi.

– Jag valde PwC eftersom mitt syfte i livet är att göra världen till en bättre plats. Här omges jag av smarta och drivna personer som, utöver allt annat, delar samma mål. Som ett internationellt bolag är det dessutom så enkelt att samarbeta med kollegor i andra länder för att få betydande insikter om omvärlden

Hållbarhetsrådgivarens vardag - allt från hållbara affärsstrategier till grön finansiering

Vår värld står inför stora utmaningar, som klimatförändringar och fossila bränslen. För oss på PwC är det därför självklart att vara med och driva samhällets omställning. 

Som hållbarhetsrådgivare hjälper och inspirerar du våra kunder till att omvandla komplexa utmaningar till långsiktigt hållbara lösningar. För en hållbar framtid.

Följ oss i sociala medier