Jobba med hållbarhet

Som hållbarhetsrådgivare hjälper du kunden att skapa hållbara affärer genom strategier, rapportering och omställningsfrågor

Vilken värld vill du lämna efter dig? Som hållbarhetsrådgivare brinner du – precis som vi – för att forma en bättre värld genom ett hållbart näringsliv.

Vad gör en hållbarhetsrådgivare?

Rollen som hållbarhetsrådgivare är mångsidig. Möjligheterna för att specialisera sig är stora. Oavsett om du är intresserad av hållbar strategi, hållbarhetsrapportering, grön finansiering eller sociala frågor har du en viktig roll i att skapa morgondagens företag. 

Som hållbarhetsrådgivare hjälper du till exempel företag och organisationer att

  • utveckla hållbara strategier och affärsmodeller

  • skapa hållbarhetsrapportering

  • navigera regelefterlevnad

  • driva hållbar transformation.

Hur är det att jobba med hållbarhet på PwC?

Att arbeta som hållbarhetsrådgivare på PwC handlar om att skapa en bättre värld för framtida generationer – genom ett hållbart näringsliv. Projekten du arbetar med varierar. Ena veckan utvecklar du en hållbarhetsstrategi. Nästa vecka granskar du en hållbarhetsrapportering och analyserar data. Med tiden hittar du vilken inriktning som är rätt för dig.

Lediga jobb

En karriär inom hållbarhet

Plugga hållbarhet

Vägen till att bli hållbarhetsrådgivare kan se ut på många olika sätt. Eftersom rollen är bred och har många olika inriktningar, finns det flera lämpliga utbildningar att välja mellan. Till exempel kan du studera ekonomi, hållbarhet eller juridik.

 

Junior hållbarhetsrådgivare

Som junior hållbarhetsrådgivare tillhör du ett team med olika specialistkompetenser.

Erfaren hållbarhetsrådgivare

Som erfaren hållbarhetsrådgivare har du förmodligen specialiserat dig inom något av våra områden, driver egna kunduppdrag eller är ledare inom ett team.

Maral Keyvani Myhr, hållbarhetsrådgivare på PwC

Möt Maral Keyvani Myhr, en av våra hållbarhetsrådgivare på PwC

Maral är rådgivare och jobbar på vår hållbarhetsavdelning, där hon hjälper företag med rapportering och att utveckla hållbara strategier. 

– Jag började på PwC för att jag sökte nya utmaningar hos en större arbetsgivare med en stor bredd i kompetens, branscher och nätverk. Valet föll på PwC just av den anledningen att man satsar på hållbarhet och jag såg en stor potential här. Att ha så mycket kompetens och kunskap samlad under ett och samma tak var verkligen lockande. Det finns utrymme för egna initiativ och kreativt tänkande, vilket gör att jag känner mig inspirerad och motiverad att utvecklas både som person och som hållbarhetsrådgivare.

Hållbarhetsrådgivarens vardag - allt från hållbara affärsstrategier till grön finansiering

Vår värld står inför stora utmaningar, som klimatförändringar och fossila bränslen. För oss på PwC är det därför självklart att vara med och driva samhällets omställning. 

Som hållbarhetsrådgivare hjälper och inspirerar du våra kunder till att omvandla komplexa utmaningar till långsiktigt hållbara lösningar. För en hållbar framtid.

Följ oss i sociala medier