Jobba som it-konsult

Som it-konsult har du möjlighet att hjälpa både kollegor och kunder med teknisk infrastruktur och digitala lösningar som förbättrar och förenklar verksamheten

Är du nyfiken på hur AI och automatisering kan underlätta för företag? Vill du göra skillnad genom att skydda samhället mot dataintrång? Ser du digital transformation som en absolut nödvändighet? Då är det kanske it-konsult du ska bli!

Vad gör en it-konsult?

Rollen som it-konsult är bred och rymmer många olika kompetenser. Som it-konsult kan du specialisera dig inom specifika system som SalesForce, Microsoft och Workday och arbeta som till exempel lösningsarkitekt, analytiker eller utvecklare.

En it-konsult kan till exempel

  • sätta roadmaps och digitala strategier
  • kartlägga och förbättra ett företags systempark
  • utveckla tekniska lösningar
  • arbeta med it-skydd och cybersäkerhet
  • felsöka och vara teknisk support.

Upptäck spännande tech-möjligheter med våra medarbetare!

I den här filmen får du möta våra medarbetare som berättar om de spännande möjligheter som väntar inom tech. Tillsammans arbetar vi för att skapa innovativa lösningar och genom vårt breda utbud av projekt får du möjlighet att arbeta med de senaste teknologierna och vara med och forma framtidens digitala landskap. Utforska våra karriärmöjligheter och ta steget mot en spännande karriär inom tech!

Hur är det att jobba som it-konsult på PwC?

Att jobba med teknik, it och digitalisering på PwC innebär spännande dagar. Kanske har du kunduppdrag och hjälper till att bygga strategier för transformationsprojekt? Eller utvecklar du interna lösningar som förenklar dina kollegors vardag?

Hos oss kan rollen som it-konsult se ut på olika sätt. Du kan välja att bli kundansvarig eller fördjupa dig inom något specialistområde, exempelvis som utvecklare eller analytiker, eller så kan du satsa på en karriär som ledare eller utbildare.

Vår ambition att du ska få prova på flera olika roller och arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och drivkrafter. Eftersom det avgörande att våra medarbetare har aktuella kunskaper investerar vi mycket i olika utbildningsinsatser och on-the-job training.

En karriär inom it

Plugga till it-konsult

Om du vill bli it-konsult så ska du börja med att utbilda dig inom det område som engagerar dig mest. Det kan vara en universitetsutbildning som civilingenjör, civilekonom eller inom datavetenskap. Du kan också gå särskilda utbildningar inom specifika system eller olika kodspråk som Javascript eller SQL.

Junior it-konsult

Som junior it-konsult arbetar du ofta i team tillsammans med mer erfarna konsulter. Du kommer vara en del av större uppdrag där du stöttar och lär dig hantverket, men det finns också möjlighet att ha ett större ansvar i mindre projekt. 

Erfaren it-konsult

Efter att ha arbetat några år har du kanske landat i din inriktning. Oavsett om din roll är strategisk, analytisk eller praktisk så har du nu fått större ansvar att driva dina egna projekt eller till och med ditt eget team.

Viktor Andersson - revisor på PwC

Möt Hanna Öberg, it-konsult på PwC

Hanna har en bakgrund inom projektledning och förvaltningsledning inom it och jobbar idag som it-analytiker på PwC. Hon kartlägger, bedömer och designar processer för automation, och utbildar våra medarbetare inom Robotic Process Automation. 

– För mig är det jätteviktigt att ständigt ha möjligheten att utvecklas, lära mig nya saker och inte behöva känna att jag stannar upp i min utveckling. På PwC finns alltid något nytt att lära sig, genom att testa nya saker, dela kunskap och erfarenhet med kollegor och genom alla våra utbildningar.

It-konsultens vardag – allt från AI-optimering till cybersäkerhet

Teknik och digitalisering är inte separata områden utan ska vara integrerade i alla möjliga roller i en verksamhet. Du behövs för att utbilda dina kollegor, för att ta fram nya lösningar som kan stötta interna behov eller för att hjälpa kunder möta morgondagens utmaningar.

Det breda behovet ger dig möjlighet att hela tiden lära nytt och utvecklas i din roll. Allt är möjligt!

Följ oss i sociala medier