Fastighetsbranschen

Fastighetsmarknaden - framgångsrika transaktioner inom real estate med stöd från en pålitlig partner

20 år av träffsäkra framtidsstudier fortsätter

PwC har tillsammans med ULI, Urban Land Institute, under 20 år genomfört marknadsundersökningar med nyckelpersoner inom fastighetsbranschen. Resultaten presenteras i rapporten "Emerging Trends in Real Estate". Många av de slutsatser som har dragits i rapporten under åren har, eller är på väg att, besannas. Under MIPIM i Cannes presenterades en uppdaterad global version av "Emerging Trends in Real Estate 2023". Läs mer i den uppdaterade rapporten "Emerging Trends in Real Estate 2023 – Global Outlook" (pdf).

Emerging Trends in Real Estate 2023 - Global Outlook

Våra fastighetsspecialister har omfattande erfarenhet att stödja aktörer inom fastighetssektorn

Fastighetsbranschen genomgår stora dramatiska förändringar både i Sverige och globalt. Demografiska trender, urbaniseringen och digitaliseringen påverkar fastighetssektorn kontinuerligt, överraskande och ibland skoningslöst. Komplexa utmaningar som till exempel vakanta affärslokaler och tomma köpcentra varvas med fantastiska möjligheter med nya objekt, nya aktörer och nytt utvecklingspotential. I kölvattnet av covid-19 uppstår också helt nya förutsättningar för att bedriva en framgångsrik fastighetsutveckling. Våra fastighetsspecialister hjälper dig i frågor kring förvaltning och utveckling av komplexa fastighetsprojekt.

Inom revision, redovisning, corporate finance och skatt arbetar våra fastighetsspecialister integrerat för att ge dig största möjliga värde. Vi hjälper dig och ditt företag genom att ge råd och praktiskt stöd i alla länder där du har verksamhet eller vill investera.
 

Fastighetskollen

Få kontroll över fastighetsinnehavet. Läs om vår tjänst Fastighetskollen för små och medelstora företag.
Läs om fastighetskollen

Emerging Trends in Real Estate®: Europe 2023

Se vår livesändning från 19 januari 2023, där PwC och ULI för tjugonde året i rad presenterar rapporten Emerging Trends in Real Estate®: Europe.

Ta del av rapporten

Social hållbarhet i fastighetsbranschen

Ny studie från PwC ger en bild av vart de bästa i fastighetsbranschen är på väg, hur bolagen som ligger i framkant tänker och hur de arbetar med social hållbarhet i sin finansiering. Allt fler fastighetsägare börjar engagerar sig i sociala utmaningar som otrygghet, utanförskap, och bostadsbrist. Utöver samhällsfördelarna så finns en tydlig ekonomisk vinning för de bolag som väljer att arbeta med ett socialt fokus.

PwC har gått igenom rapporteringen från 34 kända fastighetsbolag i Sverige. Mycket återstår att göra, men den tredjedel av bolag som ligger i framkant kan visa vägen till framgångsrikt arbete med social hållbarhet i Sverige. 

Ladda ner rapporten

Kontakta oss

Helena Ehrenborg

Helena Ehrenborg

Real Estate Leader, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 08

Patrik Texell

Patrik Texell

Ansvarig Real Estate Deals, partner, PwC Sverige

Tel 0709-29 27 91

Thomas Almendal

Thomas Almendal

Tax Real Estate Leader, partner, PwC Sverige

Tel 0728-80 96 50

Erika Nettrander

Erika Nettrander

Ansvarig Real Estate Legal, PwC Sverige

Tel 0738-60 18 52

Följ oss i sociala medier