Fastighetsbranschen

Fastighetsmarknaden - framgångsrika transaktioner inom real estate med stöd från en pålitlig partner

Våra fastighetsspecialister har omfattande erfarenhet att stödja aktörer inom fastighetssektorn

Fastighetsbranschen genomgår stora dramatiska förändringar både i Sverige och globalt. Demografiska trender, urbaniseringen och digitaliseringen påverkar fastighetssektorn kontinuerligt, överraskande och ibland skoningslöst. Komplexa utmaningar som till exempel vakanta affärslokaler och tomma köpcentra varvas med fantastiska möjligheter med nya objekt, nya aktörer och nytt utvecklingspotential. I kölvattnet av covid-19 uppstår också helt nya förutsättningar för att bedriva en framgångsrik fastighetsutveckling. Våra fastighetsspecialister hjälper dig i frågor kring förvaltning och utveckling av komplexa fastighetsprojekt.

Inom revision, redovisning, corporate finance och skatt arbetar våra fastighetsspecialister integrerat för att ge dig största möjliga värde. Vi hjälper dig och ditt företag genom att ge råd och praktiskt stöd i alla länder där du har verksamhet eller vill investera.
 

Fastighetskollen

Få kontroll över fastighetsinnehavet. Läs om vår tjänst Fastighetskollen för små och medelstora företag.
Läs mer om Fastighetskollen

Social hållbarhet i fastighetsbranschen

Ny studie från PwC ger en bild av vart de bästa i fastighetsbranschen är på väg, hur bolagen som ligger i framkant tänker och hur de arbetar med social hållbarhet i sin finansiering. Allt fler fastighetsägare börjar engagerar sig i sociala utmaningar som otrygghet, utanförskap, och bostadsbrist. Utöver samhällsfördelarna så finns en tydlig ekonomisk vinning för de bolag som väljer att arbeta med ett socialt fokus.

PwC har gått igenom rapporteringen från 34 kända fastighetsbolag i Sverige. Mycket återstår att göra, men den tredjedel av bolag som ligger i framkant kan visa vägen till framgångsrikt arbete med social hållbarhet i Sverige. 

Ladda ner rapporten

Emerging Trends in Real Estate®: Europe 2022

Se vår tidigare livesändning från den 25 november 2021, där vi för nittonde året i rad presenterar PwC och Urban Land Institute-rapporten Emerging Trends in Real Estate®: Europe 2022.

 

Kontakta oss

Helena Ehrenborg

Helena Ehrenborg

Real Estate Leader, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 08

Patrik Texell

Patrik Texell

Ansvarig Real Estate Deals, partner, PwC Sverige

Tel 0709-29 27 91

Thomas Almendal

Thomas Almendal

Tax Real Estate Leader, partner, PwC Sverige

Tel 0728-80 96 50

Erika Nettrander

Erika Nettrander

Ansvarig Real Estate Legal, PwC Sverige

Tel 0738-60 18 52

Följ oss i sociala medier