Johanna Milne

Johanna Milne

Head of ESG Data, PwC Sverige

Johanna Milne är rådgivare inom ESG och hjälper företag och organisationer med strategiska frågor kring integrering av ESG-data och breddandet av data-användningen. Detta för att både hantera rapporteringskrav men också för att få en bättre strategiskt hållbar riktning för bolaget. Den stora datamängden behövs göras mer användbar för att ge bolagen ett långsiktigt verktyg som ser både på finansiell data och hållbarhetsdata samtidigt. 

Kontaktuppgifter

Tel 0702-04 81 43

Email

Vilka utmaningar och möjligheter ser du?

– Alla bolag vi arbetar med märker att hållbarhetsfrågorna lyfter fram både risker och möjligheter utöver det faktum att de allra flesta behöver rapportera datan mycker mer utförligt än tidigare. Vi hjälper våra kunder med väsentlighetsanalyser och att bygga strukturer för rapportering. Målet är att bolagen får en tydlig förståelse för hur konkret kunskap kring hållbarhetsarbetet kan bygga bättre och starkare bolag.

Vilka är dina kompetenser?

– Jag har bra inblick i investerares perspektiv och den information de behöver för att ta aktiva investeringsbeslut. Detta är naturligtvis viktigt för investeraren, men även för bolag så att de blir en del av det universum som en investerare intresserar sig för.

  • bred erfarenhet av ESG-marknaden från ett investerarperspektiv
  • ESG data-förståelse
  • generalist med stort fokus på ESG under mina 25 år i arbetslivet
Johanna Milne | PwC

Var är du född och uppvuxen?

– Jag är född på en bondgård i Småland och har därefter bott på flera platser, 13 år i Sverige, 10 i Skottland, 13 är i London innan jag tog med mig familjen hem till Sverige igen 2011.

Vad gör du på fritiden?

– Jag är racketgalen och spelar mycket padel och en hel del tennis. Resten av tiden hänger jag med familjen på fotbollsplaner och upprätthåller resten av familjens brittiska relationer genom mat och bak. Ja, bread and butter pudding är jättegott.

Johanna Milne | PwC
Följ oss i sociala medier